De milieuzone van Recklinghausen

Recklinghausen is een van de meest noordelijke steden die binnen de algemene milieuzone van het Ruhrgebied valt. Binnen deze milieuzone is het groene milieuvignet verplicht, waardoor oude en vervuilende voertuigen de stad niet meer in kunnen. Op deze pagina vertellen we je meer over de milieuzone van Recklinghausen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Recklinghausen

Hoewel Recklinghausen aan de rand van de milieuzone ligt, valt toch het overgrote deel van de stad binnen de zone. Enkel in de oostelijke woonwijken is een milieuvignet niet verplicht. De milieuzone loopt naar het zuiden verder door naar Herne en Bochum en in het westen naar Gelsenkirchen. Kijk op onze pagina over het Ruhrgebied voor een kaart van de volledige zone.

kaart milieuzone Recklinghausen

Ben je op doorreis en ga je de stad niet in? Dan kun je Recklinghausen passeren via de A2 of de A43. Op de Duitse autosnelwegen is een vignet namelijk nooit verplicht. Voorwaarde is uiteraard wel dat je de milieuzone over een autosnelweg in- en weer uitrijdt. Let er op dat de zone van het Ruhrgebied erg groot is.

Parkeren zonder milieuvignet

Door de omvang van de milieuzone, is parkeren buiten de zone in Recklinghausen niet eenvoudig. Recklinghausen is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Dortmund of Duisburg geen grote stad met een uitgebreide S-Bahn of U-Bahn. Dit betekent dat er rond de stad, buiten de milieuzone, geen P+R-terreinen zijn waar je je auto kwijt kunt. Moet je naar Recklinghausen, dan is het advies dus simpelweg een vignet aan te schaffen.

Milieuvignet voor Recklinghausen kopen

Het groene milieuvignet

Heb je al een Duits milieuvignet, dan is het niet nodig een nieuw vignet aan te schaffen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tolvignetten, verloopt het Duitse milieuvignet namelijk niet. Het is dan wel belangrijk dat je kenteken op de sticker nog overeenkomt met die op je milieuvignet. Verder is in Recklinghausen het groene vignet verplicht. De rode en gele vignetten zijn niet meer geldig.

Direct naar het bestelformulier

Vraag je vignet meteen aan via het bestelformulier op onze website. Binnen één werkdag gaat het vignet al met de post. Tot de betaalmogelijkheden behoren Bancontact, iDEAL en de meeste gangbare creditcards.

Overnachten in Recklinghausen

Ben je nog op zoek naar een overnachting in Recklinghausen? Kijk dan zeker op deze pagina over Recklinghausen op Booking.com. Hier vind je namelijk alle hotels in en rondom de stad en kun je direct de kamer van jouw voorkeur boeken.

Wat is er in Recklinghausen te doen?

Recklinghausen

Foto van Recklinghausen door Nordenfan (CC BY-SA 4.0)

Recklinghausen heeft meer dan 100.000 inwoners en hoewel het samen met de overige steden in de regio pas in de 19e eeuw flink groeide, beschikt het toch over een historisch centrum met mooie architectuur. In Recklinghausen zijn 3 museums te vinden. Kunsthalle Recklinghausen, het Vestisches Museum en het Ikonen Museum. Deze laatste is een iconenmuseum met de grootste collectie buiten de oosters-orthodoxe wereld. Verder is er nog een Aussichtsturm, Der Drachenbrücke, de Westfälische Volkssternwarte, een stadspark en Tierpark Recklinghausen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op