De milieuzone van Duisburg

Duisburg is één van de vele steden binnen de milieuzone van het Ruhrgebied. Sinds 2012 is dit de grootste aaneengesloten milieuzone van Duitsland waar een milieuvignet verplicht is. Het gaat in het geval van Duisburg dan om het groene milieuvignet, waarvoor enkel nieuwe diesels, auto’s met een benzinemotor en elektrische voertuigen in aanmerking komen. Op deze pagina vertellen we je meer over de situatie in Duisburg.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone in Duisburg

Duisburg ligt in het westen van het Ruhrgebied, maar goed om te weten is dat de milieuzone zich ook verder naar het zuiden en ten westen van de Rijn uitstrekt. Richting het oosten liggen andere steden binnen het Ruhrgebied, zoals Oberhausen en Mülheim. Hier is het vignet uiteraard ook vereist. Voor een volledige kaart kun je onze pagina over het Ruhrgebied zelf raadplegen.

kaart milieuzone van Duisburg

Niet verplicht is het vignet op de Duitse Autobahn. In Duisburg gaat het dan om de A3, de A40, de A42 en de A59. Denk er wel om dat als je geen vignet hebt, je de milieuzone via één van deze autosnelwegen in en weer uit moet rijden. Kortstondig de Autobahn verlaten is dus ook geen optie, tenzij het om een tankstation meteen naast de weg gaat. Afgezien van de autosnelwegen, vind je in Duisburg geen uitzonderingen op de milieuzone.

Parkeren zonder milieuvignet

Reis je naar Duisburg, maar heb je geen milieuvignet weten te bemachtigen of komt je auto niet in aanmerking? Dan kun je altijd nog buiten de zone parkeren. De beste mogelijkheid vind je bij de Schauinsland-Reisen-Arena (A op de kaart). Dit grote stadion ligt net buiten de milieuzone, maar kent goede verbindingen naar de binnenstad. Vanaf de parkeerplaats loop je snel naar station Duisburg-Schlenk van de S-Bahn of station Kulturstraße van de U-Bahn (lijn U79).

Milieuvignet voor Duisburg kopen

Het groene milieuvignet

Net als in de meeste Duitse steden, heb je voor Duisburg het groene vignet nodig. De meeste diesels van 2006 of later, auto’s met een benzinemotor van 1993 of later en alle elektrische auto’s komen voor dit vignet in aanmerking. Heb je een van de oudere rode of gele vignetten, dan mag je helaas niet meer binnen de milieuzone van het Ruhrgebied rijden.

Direct naar het bestelformulier

Het vignet aanvragen kan eenvoudig via het bestelformulier op onze website. Het is binnen enkele minuten geregeld en betalen doe je met je credit card, Apple Pay, iDEAL of gewoon via je Belgische bank. Na bestelling gaat het milieuvignet binnen één werkdag met de post.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op