De milieuzone van Oberhausen

In 2008 was Oberhausen, een grote stad in het Ruhrgebied, een van de eerste Duitse steden met een milieuzone. In 2012 is de zone opgegaan in de algemene milieuzone van het Ruhrgebied. Dit is het grootste aaneengesloten gebied in Duitsland waar het groene milieuvignet vereist is. Hieronder vertellen we je alles over de situatie in Oberhausen. Ook lees je hoe je het vignet voor jouw auto kunt aanvragen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Oberhausen

Oberhausen ligt in het noordwesten van het Ruhrgebied. Behalve het volledige stadscentrum vallen ook de meeste woonwijken binnen de milieuzone, welke zich in het oosten verder naar Bottrop en in het westen naar Duisburg uitstrekt. Enkel naar het noorden toe loopt de milieuzone niet verder door. Hier ligt ook Movie Park Germany, dat zonder milieuvignet te bereiken is. Het grote winkelcentrum CentrO ligt binnen de milieuzone.

Wil je een kaart van de volledige milieuzone zien? Bekijk dan onze pagina over de milieuzone van het Ruhrgebied.

kaart milieuzone Oberhausen

Hoewel het milieuvignet in Oberhausen verplicht is, krijg je geen boete als je via de autosnelweg de milieuzone in- en weer uitrijdt. Dit is in heel Duitsland het geval. In Oberhausen gaat het dan om d A2, de A42 en de A516. Verder krijg je ook geen boete op een klein deel van de B233. Deze weg verbindt de A42 met A516 net ten noorden van de binnenstad. Op de kaart hebben we

Parkeren zonder milieuvignet

In tegenstelling tot sommige andere steden, is het in Oberhausen niet heel praktisch buiten de milieuzone te parkeren. Doordat de milieuzone erg groot is, ben je lang onderweg om het centrum van de stad te bereiken. Wat je zou kunnen proberen is het parkeerterrein bij station Holten (A op de kaart). Vanaf hier gaat er regelmatig een trein naar het centrum van Oberhausen. Bedenk wel dat de kosten van de trein waarschijnlijk niet of nauwelijks opwegen tegen de kosten van een milieuvignet. Buiten de zone parkeren is daarom enkel aan te raden als je auto niet voor het vignet in aanmerking komt.

Milieuvignet voor Oberhausen kopen

Het groene milieuvignet

Wil je het milieuvignet moeiteloos met de post in huis ontvangen? Ga dan naar ons bestelformulier om je aanvraag in te dienen. Betalen kan uiteraard via je Belgische bank, Bancontact, creditcard en iDEAL. Nadat blijkt dat je auto in aanmerking komt, wat maximaal één werkdag duurt, gaat je vignet direct met de post.

Direct naar het bestelformulier

Ben je al in Duitsland? Dan kun je ook nog terecht bij een garage of inspectiestation met de bevoegdheid om een uitlaatgastest uit te voeren. Komt je auto in aanmerking? Dan krijg je direct het vignet op je voorruit geplakt. Denk wel aan de openingstijden. In het weekend zijn deze in Duitsland vaak beperkt.

Overnachten in Oberhausen

Wil je graag een paar dagen naar Oberhausen toe, moet je hierheen voor werk of ben je gewoon op zoek naar een overnachting? Bekijk dan deze pagina over Oberhausen Booking.com en boek direct de kamer bij het hotel van jouw voorkeur.

Wat is er in Oberhausen te zien?

Oberhausen

CentrO en Sea Life in Oberhausen door Tuxyso (CC BY-SA 3.0)

Oberhausen is een grote, kreisfreie Stadt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad is erg bekend door zijn ligging aan de A3 en de A2, maar ook door het winkelcentrum CentrO. Ga je op verkenning in Oberhausen, dan is het hierboven genoemde winkelcentrum zeker een aanrader. Houd er wel rekening mee dat het hier druk kan zijn. Vooral in de vakanties trekt het winkelcentrum veel bezoekers. Verder zijn Slot Oberhausen en de St.-Marien-Kirche zeker een bezoek waard, evenals Burg Vondern. Ontspannen doe je in het Ruhrpark.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op