De milieuzone van Bottrop

Al sinds 2008 heeft de Duitse stad Bottrop een milieuzone, die vanaf 2012 bovendien deel uitmaakt van de grotere milieuzone van het Ruhrgebied. Voor bijna alle gemotoriseerde voertuigen is een milieuvignet hier verplicht. In het geval van Bottrop gaat het dan om het groene milieuvignet. Voertuigen met een ouder rood of geel vignet worden niet meer toegelaten. Op deze pagina hebben we een kaart en meer praktische informatie voor je.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Bottrop

Bottrop is een stad in het noorden van het Ruhrgebied. Het centrum en de meeste woonwijken liggen binnen de milieuzone, maar enkele buitenwijken ten noordwesten van de binnenstad niet. De grens wordt gevormd hier door de Sterkrader Straße en de spoorlijn tussen Oberhausen en een industrieterrein ten noorden van Bottrop. Naar het zuiden en oosten toe loopt de milieuzone verder door. Wil je een kaart van de volledige milieuzone zien, bekijk dan onze pagina over het Ruhrgebied.

kaart Umweltzone van Bottrop

Movie Park Germany, een bekende toeristische attractie, ligt niet binnen de milieuzone, maar ongeveer 10 kilometer verder naar het noorden en net buiten de kaart. Je kunt het zonder milieuvignet bereiken. Let er dan wel op dat je tijdens je reis op de autosnelwegen blijft. Ook op alle autosnelwegen in Duitsland is een milieuvignet namelijk niet verplicht. Zo kun je dus zonder vignet door de grotere milieuzones rijden.

Parkeren zonder milieuvignet

De milieuzone van het Ruhrgebied is erg groot. Dit maakt het lastig om buiten de zone te parkeren. Heb je echter geen milieuvignet, of komt je auto niet voor het groene vignet in aanmerking, dan is dit vaak je enige optie.

  1. Golfclub Oberhausen: einde Jacobistraße

Wat je zou kunnen doen is parkeren bij de golfbaan van Oberhausen. Hier is een grote parkeerplaats vanaf waar je te voet de Sterkrader Straße kunt bereiken. Vanaf daar gaan er bussen naar het centrum van Bottrop. Je bent wel lang onderweg, dus echt ideaal is het niet. Moet je hoe dan ook in Bottrop zijn, dan kun je beter toch uitkijken naar een auto die wel voor een milieuvignet in aanmerking komt.

Milieuvignet voor Bottrop kopen

Het groene milieuvignet

In Bottrop en in de rest van het Ruhrgebied is het groene milieuvignet verplicht. Heb je al een groen vignet van een vorig bezoek aan Duitsland, dan is het niet nodig een nieuw vignet te bestellen. Mits je nog altijd dezelfde auto met hetzelfde kenteken hebt, blijft het vignet namelijk altijd geldig.

Direct naar het bestelformulier

Hen je nog geen vignet? Ga dan naar het bestelformulier op onze website om deze aan te vragen. Binnen één werkdag wordt deze dan met de post verstuurd. Betalen kan onder meer via Apple Pay, met je creditcard en via de meeste Belgische banken.

Op zoek naar een hotel in Bottrop?

Ben je op zoek naar een overnachting in Bottrop? Op deze pagina op Booking.com vind je meerdere hotels waar je eenvoudig een overnachting kunt boeken. En boek je via deze website, dan ben je er ook nog eens zeker van dat je niet te veel betaalt. Zo kun je op een voordelige manier genieten van deze stad in het historische Münsterland.

Wat is er te doen in Bottrop?

Foto van Bottrop

Foto van Bottrop door Michael (CC BY-ND 2.0)

Het grote symbool van de stad Bottrop is de Tetraeder. Dit is een uitkijktoren van 60 meter hoog. Deze werd in de jaren 1990 gebouwd op een steenberg van de laatste destijds nog geopende kolenmijn. Ook vind je hier het alpincenter, de langste skihal ter wereld. Bottrop staat verder vooral bekend om attractiepark Movie Park Germany. Binnen Bottrop is er één museum te vinden, namelijk Quadrat Bottrop. Dit is een museumcomplex met een beeldenpark, welke midden in het stadspark te vinden is.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op