De milieuzone van Mülheim

Mülheim an der Ruhr is een van de kleinere steden van het Ruhrgebied, tussen Duisburg en Essen in. Sinds 2012 valt de stad onder de algemene milieuzone van het Ruhrgebied, wat de grootste aangesloten milieuzone van Duitsland is. Binnen deze zone is het groene milieuvignet verplicht. Op deze pagina lees je meer over de situatie in Mülheim en hoe je het vignet kunt aanvragen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Mülheim

Op de kaart hieronder kun je Mülheim binnen de milieuzone van het Ruhrgebied zien liggen. De volledige binnenstad valt binnen de zone, terwijl buitenwijken zoals Saarn, Broich en Raadt net buiten de zone vallen. Hier is het vignet dus niet verplicht, hoewel deze buitenwijken vaak geen veelbezochte bestemmingen voor bezoekers uit België zijn.

Verder loopt de milieuzone naar het westen, noorden en oosten verder door. Wil je een kaart van de volledige zone bekijken? Bekijk dan onze pagina over het Ruhrgebied.

kaart milieuzone Mülheim

De wegen die de rand van de milieuzone vormen, vallen overigens nog net niet binnen de regeling. Denk dan bijvoorbeeld aan de B1 ten zuidoosten van het centrum. In de praktijk biedt dit vooral voor mensen in de regio uitkomst. Tenslotte wel goed om te weten is dat het milieuvignet nooit verplicht is op de Duitse autosnelwegen. Dit geldt zelfs wanneer de autosnelweg binnen de milieuzone ligt, zolang je de weg maar niet binnen de zone verlaat. In het geval van Mülheim betreft het dan de A40 tussen Duisburg en Essen.

Parkeren zonder milieuvignet

Door de omvang van de milieuzone van het Ruhrgebied, is het vrij lastig buiten de milieuzone te parkeren. Dit is alleen aan te raden wanneer je auto niet voor het groene vignet in aanmerking komt en je geen andere vervoersmiddel tot je beschikking hebt. Een mogelijkheid biedt de parkeerplaats aan de Uhlenhortsweg (A op de kaart), vanaf waar je een tram kunt nemen naar de binnenstad. Het vliegveld van Essen/Mülheim (B) biedt ook voldoende parkeergelegenheid en vanaf hier gaat er eveneens een tram. Doordat deze vaak stopt, ben je wel langer onderweg dan met de auto.

Milieuvignet voor Mülheim kopen

Het groene milieuvignet

Het milieuvignet is in Duitsland te koop bij autogarages die een uitlaatgastest mogen uitvoeren. Meestal gaat het dan om vestigingen die aangesloten zijn bij bijvoorbeeld de TÜV of de DEKRA. Denk wel aan de vaak beperkte openingstijden, vooral in het weekend. Tenzij je al in Duitsland bent, is het gemakkelijker het milieuvignet online aan te vragen. Dit kan via ons bestelformulier, waarna het vignet met de post wordt toegezonden.

Direct naar het bestelformulier

De meeste voertuigen met een benzinemotor van na 1992 en met een dieselmotor van na 2005 komen voor het groene vignet in aanmerking. Volledig elektrische voertuigen krijgen standaard het groene vignet.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op