De milieuzone van Bochum

Bochum is een van de grootste steden binnen de milieuzone van het Ruhrgebied, wat de grootste aaneengesloten milieuzone van Duitsland is. Ga je met de auto naar Bochum, dan is het groene milieuvignet verplicht. Heb je geen vignet of een van de oudere rode of gele vignetten? Dan riskeer je een boete van €100. Op deze pagina vertellen we je meer over de situatie in Bochum.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Bochum

Bochum ligt in het zuiden van het Ruhrgebied en niet de volledige stad ligt binnen de milieuzone. De grens wordt min of meer gevormd door de A488. Richting het westen, noorden en oosten spreidt de milieuzone zich verder uit. Wil je een kaart van de volledige milieuzone zien? Bekijk dan onze pagina over het Ruhrgebied. Hier vind je ook meer over de andere steden binnen de zone.

kaart Bochum

De A488 zelf maakt in Bochum géén deel uit van de milieuzone. Dit geldt in Duitsland voor alle autosnelwegen. Rijdt je via een autosnelweg een milieuzone in en daarna meteen weer uit, dan is een milieuvignet nooit verplicht. In Bochum gaat het behalve de A488 dan om de A40, de A43 en de A44. Misschien overbodig om te vermelden, maar je mag zolang je binnen de milieuzone rijdt de autosnelweg natuurlijk niet verlaten. Tankstations en restaurants langs de autosnelweg zonder vignet bezoeken is dan weer geen probleem.

Parkeren zonder milieuvignet

Doordat de grens van de milieuzone ver bij het centrum van Bochum vandaan ligt, is buiten de zone parkeren in Bochum niet altijd even praktisch. De meeste grote parkeerplaatsen liggen namelijk allemaal binnen de zone.

  1. P+R Wattenscheid-Höntrop: lijn S1 van de S-Bahn

Komt je auto echt niet in aanmerking voor een milieuvignet? Dan kun je een treinstation met een P+R-terrein proberen. Kom je vanaf België, dan is het station in Höntrop een aanrader. Vanaf hier gaat er regelmatig een trein naar het centrum van Bochum. Er zijn ook andere, grotere P+R-terreinen, maar deze liggen helaas allemaal binnen de grote milieuzone van het Ruhrgebied.

Milieuvignet voor Bochum kopen

Het groene milieuvignet

In de milieuzone van het Ruhrgebied, waar Bochum dus deel van uitmaakt, is het groene vignet verplicht. De meeste auto’s met een benzinemotor die zijn toegelaten na 1992; auto’s met een dieselmotor toegelaten na 2005; en alle volledig elektrische auto’s komen voor dit groene vignet in aanmerking. Bestellen doe je eenvoudig via ons bestelformulier, waarna het vignet binnen één werkdag met de post verstuurd wordt. Tot de betaalmogelijkheden behoren de gangbare creditcards en de meeste Belgische banken.

Direct naar het bestelformulier

Heb je geen tijd meer de post af te wachten? Dan kun je onderweg in Duitsland nog terecht bij bedrijven die uitlaatgastesten mogen uitvoeren. Dit zijn bijvoorbeeld de TÜV en de DEKRA en autogarages die hierbij aangesloten zijn. Zorg er wel voor dat je een kopie van je kentekenbewijs meeneemt.

Overnacht je ook in Bochum?

Ga je op vakantie naar Bochum, of kom je hier doorheen onderweg naar je eindbestemming? Op deze pagina op Booking.com staan verschillende hotels waar je kunt overnachten, zodat je alle tijd hebt om deze stad te ontdekken. En doordat Booking.com de grootste reserveringssite van Europa is, geniet je ook nog eens van de beste prijzen.

Wat is er in Bochum te zien en te doen?

Foto van Bochum

Foto van Bochum door DerHexer (CC BY-SA 3.0)

Bochum, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, is groot geworden door de mijnbouw. Het Deutsches Bergbau-Museum Bochum oftewel het mijnmuseum is dan ook de moeite waard om te bezoeken. Verder is er een Spoorwegmuseum te vinden, de Christuskerk en kun je in de Jahrhunderthalle genieten van tentoonstellingen en uitvoeringen. Ook heeft Opel in Bochum tot 2014 de Opel Astra en Opel Zafira geproduceerd.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op