De milieuzone van Herne

Net als veel steden in het Ruhrgebied, kende Herne al in 2008 een milieuzone. Binnen deze milieuzone is het verplicht een milieuvignet voor je auto te hebben. Vandaag de dag maakt de milieuzone deel uit van de grote, aaneengesloten milieuzone van het Ruhrgebied, waar het groene milieuvignet vereist is. Bekijk hieronder de kaart en lees meer.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Herne

Zoals je ziet op de kaart, ligt Herne in met midden van de milieuzone. De stad is omringd door andere steden, zoals Recklinghausen, Castrop-Rauxel, Bochum en Gelsenkirchen, waar het vignet ook verplicht is. Wil je een volledige kaart van de milieuzone zien, bekijk dan onze pagina over het Ruhrgebied.

kaart milieuzone Herne

In Herne zijn er, in tegenstelling tot in sommige andere Duitse steden, geen uitzonderingen op de milieuzone. Wel goed om te weten is dat het milieuvignet op de autosnelweg nooit vereist is. Je moet dan de autosnelweg uiteraard wel weer buiten de milieuzone verlaten. In het geval van Herne gaat het om de A42 en de A43, die zich in het noorden van de stad kruisen. Het vignet is op tankstations langs de autosnelweg ook niet vereist.

Parkeren zonder milieuvignet

Hoewel Herne in het midden van de milieuzone ligt, is het toch nog relatief eenvoudig buiten de zone te parkeren. Dit kan namelijk bij het station van Castrop-Rauxel (aangegeven met A op de kaart) ten noordoosten van Herne. Vanaf hier gaat er overdag iedere 20 minuten een rechtstreekse trein naar het centraal station van Herne. Afhankelijk van je bestemming, kan dit dus een optie zijn als je auto niet voor het milieuvignet in aanmerking komt.

Goedkoper dan de aanschaf van een milieuvignet is het overigens niet. Je bent zeker met meerdere mensen onderweg al snel meer kwijt voor de trein. Houd er ook rekening mee dat wanneer je met de auto vanuit België komt, je flink zult moeten omrijden.

Milieuvignet voor Herne kopen

Het groene milieuvignet

Het milieuvignet voor Duitsland is in het hele land geldig en verloopt niet. Beschik je dus al over een groen vignet en heb je nog altijd hetzelfde kenteken en dezelfde auto, dan kun je zonder problemen Herne bezoeken. Heb je geen milieuvignet? Dan vraag je deze eenvoudig aan via het bestelformulier op onze website. Het vignet gaat dan binnen één werkdag al met de post.

Direct naar het bestelformulier

Vrijwel alle personenwagens van de laatste jaren komen voor het milieuvignet in aanmerking. Enkel relatief oude diesels van voor 2006 (of uitlaatgasnorm Euro 4) en auto’s met een benzinemotor van voor 1993 (uitlaatgasnorm Euro 1) krijgen het vignet niet. Voor vrachtwagens gelden iets strengere regels, terwijl volledig elektrische voertuigen automatisch het groene vignet krijgen.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op