De milieuzone van Herne

Net als veel steden in het Ruhrgebied, kende Herne al in 2008 een milieuzone. Binnen deze milieuzone is het verplicht een milieuvignet voor je auto te hebben. Vandaag de dag maakt de milieuzone deel uit van de grote, aaneengesloten milieuzone van het Ruhrgebied, waar het groene milieuvignet vereist is. Bekijk hieronder de kaart en lees meer.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Herne

Zoals je ziet op de kaart, ligt Herne in met midden van de milieuzone. De stad is omringd door andere steden, zoals Recklinghausen, Castrop-Rauxel, Bochum en Gelsenkirchen, waar het vignet ook verplicht is. Wil je een volledige kaart van de milieuzone zien, bekijk dan onze pagina over het Ruhrgebied.

kaart milieuzone Herne

In Herne zijn er, in tegenstelling tot in sommige andere Duitse steden, geen uitzonderingen op de milieuzone. Wel goed om te weten is dat het milieuvignet op de autosnelweg nooit vereist is. Je moet dan de autosnelweg uiteraard wel weer buiten de milieuzone verlaten. In het geval van Herne gaat het om de A42 en de A43, die zich in het noorden van de stad kruisen. Het vignet is op tankstations langs de autosnelweg ook niet vereist.

Parkeren zonder milieuvignet

Hoewel Herne in het midden van de milieuzone ligt, is het toch nog relatief eenvoudig buiten de zone te parkeren. Dit kan namelijk bij het station van Castrop-Rauxel (aangegeven met A op de kaart) ten noordoosten van Herne. Vanaf hier gaat er overdag iedere 20 minuten een rechtstreekse trein naar het centraal station van Herne. Afhankelijk van je bestemming, kan dit dus een optie zijn als je auto niet voor het milieuvignet in aanmerking komt.

Goedkoper dan de aanschaf van een milieuvignet is het overigens niet. Je bent zeker met meerdere mensen onderweg al snel meer kwijt voor de trein. Houd er ook rekening mee dat wanneer je met de auto vanuit België komt, je flink zult moeten omrijden.

Milieuvignet voor Herne kopen

Het groene milieuvignet

Het milieuvignet voor Duitsland is in het hele land geldig en verloopt niet. Beschik je dus al over een groen vignet en heb je nog altijd hetzelfde kenteken en dezelfde auto, dan kun je zonder problemen Herne bezoeken. Heb je geen milieuvignet? Dan vraag je deze eenvoudig aan via het bestelformulier op onze website. Het vignet gaat dan binnen één werkdag al met de post.

Direct naar het bestelformulier

Vrijwel alle personenwagens van de laatste jaren komen voor het milieuvignet in aanmerking. Enkel relatief oude diesels van voor 2006 (of uitlaatgasnorm Euro 4) en auto’s met een benzinemotor van voor 1993 (uitlaatgasnorm Euro 1) krijgen het vignet niet. Voor vrachtwagens gelden iets strengere regels, terwijl volledig elektrische voertuigen automatisch het groene vignet krijgen.

Overnachten in Herne

Heb je een overnachting nodig in Herne? Kijk dan eens naar deze pagina over Herne op Booking.com. Hier kun je alle beschikbare hotels in één oogopslag zien, zodat jij direct een kamer kunt boeken. Bij Booking.com geniet je altijd de scherpste prijs. Dit komt doordat ze de grootste reserveringssite van Europa zijn.

Wat is er in Herne te zien?

Herne

Foto van Herne door Arnoldius (CC BY-SA 3.0)

Herne is gevestigd in het dal van de rivier de Emscher. Aan het Rijn-Hernekanaal bevindt zich een binnenhaven. De stad heeft in het verleden veel kolenmijnen gehad, waarvan de laatste al in 1979 zijn deuren sloot. In Herne vind je het LWL- Museum für Archäologie. Hier kun je als bezoeker zelf experimenten doen met de werkwijze en gereedschappen van de archeoloog. Ook is er het Emschertal-Museum, een regionaal museum voor kunst en geschiedenis. Deze is verspreid over 3 locaties, te weten: Kasteel Strünkede, de Städtische Galerie im Schlosspark Strünkede en het Heimatmusum Unser Fritz.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op