De milieuzone van Castrop-Rauxel

De grote milieuzone van het Ruhrgebied bestaat sinds 2012. Ook de stad Castrop-Rauxel valt binnen deze zone, waar een milieuvignet altijd verplicht is. Het gaat in dit geval om het groene milieuvignet. Voertuigen met de andere kleuren van het vignet, rood en geel, worden niet meer toegelaten. Op deze pagina hebben we een kaart voor je en alles wat je moet weten over de situatie in Castrop-Rauxel.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Castrop-Rauxel

In tegenstelling tot sommige andere steden in het Ruhrgebied, valt niet heel de stad binnen de zone. In het centrum van wat eerder Castrop was, is het vignet nog wel verplicht. De woonwijken ten noorden en oosten van het centrum, het vroegere Rauxel, vallen echter buiten de milieuzone. Richting het zuiden en westen strekt de milieuzone zich wel verder uit naar de andere grote steden van het Ruhrgebied.

kaart milieuzone Castrop-Rauxel

Verder is het milieuvignet niet nodig op straten die de rand van de milieuzone vormen. Van belang in Castrop-Rauxel is dan de B235 tot aan de Dortmunder Straße wanneer je vanuit het noorden komt. Ten zuiden van de Dortmunder Straße, ligt de B235 volledig binnen de milieuzone en is een vignet alsnog verplicht. Op de autosnelwegen tenslotte, is het vignet net als in de rest van Duitsland nooit een vereiste. In Castrop-Rauxel gaat het dan om de A2, de A42 en de A45.

Parkeren zonder milieuvignet

Doordat Castrop-Rauxel aan de rand van de milieuzone van het Ruhrgebied ligt, is buiten de zone parkeren goed mogelijk. Dit is vooral handig als je voertuig bijvoorbeeld een oude diesel is die niet voor het vignet in aanmerking komt. Je kunt in dat geval parkeren ten oosten van de Ringstraße, deel van de zojuist vermelde B235. Op de kaart is de weg met een blauwe lijn aangegeven. Let er wel op dat er hier geen grote parkeerterreinen zijn. Je zult dus even moeten zoeken naar een vrije plek langs de straat.

  1. Hauptbahnhof Castrop-Rauxel

Als alternatief kun je kiezen voor de grote parkeerplaats bij het centraal station van de stad. Afhankelijk van je bestemming, ben je dan wel langer onderweg. Moet je in het oude centrum van Castrop zijn, dan kun je een bus nemen. Zeker als je met meerdere personen onderweg bent, kost dit wel meer dan de aanschaf van een milieuvignet.

Milieuvignet voor Castrop-Rauxel kopen

Het groene milieuvignet

Heb je al een groen milieuvignet van een eerdere reis naar Duitsland, dan is het niet nodig een nieuw vignet te kopen. Het milieuvignet verloopt namelijk niet en is altijd geldig in heel Duitsland. Heb je nog geen vignet, dan kun je deze eenvoudig aanvragen via ons bestelformulier. Het vignet gaat dan binnen één werkdag al met de post. Betalen kan onder meer met je creditcard en Bancontact.

Direct naar het bestelformulier

Als je al in Duitsland bent, kun je ook proberen aan vignet aan te schaffen bij een bedrijf dat een uitlaatgastest mag uitvoeren. Dit zijn inspectiebedrijven zoals DEKRA en veel grote autogarages. Let wel op de vaak beperkte openingstijden in het weekend. Je kunt het milieuvignet niet bij een tankstation langs de autosnelweg kopen.

Overnachten in Castrop-Rauxel

Ga je Duitsland verkennen of ben je op zoek naar een mooie plek om te overnachten op weg naar je eindbestemming? Dan is Castrop-Rauxel in de deelstaat Noordrijn-Westfalen een mooie optie om een hotel te zoeken. In dit overzicht van Booking.com vind je verschillende plekken om te overnachten, en weet je bovendien zeker dat je er niet te veel voor betaalt. Doordat Booking.com de grootste reserveringswebsite van Europa is, kunnen zij jou de laagste prijs aanbieden.

Foto Castrop-Rauxel

Foto van Castrop-Rauxel door Selisky (CC BY-SA 2.5)

Castrop-Rauxel ligt aan het Rijn-Hernekanaal en de Emscher, vlakbij Dortmund en Bochum. De stad beschikt over drie binnenhavens die bestemd zijn voor professioneel binnenscheepvaart en een AMC-Jachthaven. Vroeger was kolenmijn Erin hier gevestigd, hiervan kun je de Hammerkopfturm en andere restanten nog bezichtigen. Op de locatie van deze voormalige kolenmijn bevindt zich nu het Erin-Park. Dit is een groot park met veel kunst. Ook de mijnsteenberg van de Schwerin-mijn is tegenwoordig een park met meerdere kunstwerken. Verder kun je de Lutherkerk en de St.-Lambertuskerk bezoeken, evenals de St.-Antonius-van-Paduakerk en het Joodse kerkhof. Op het landschapsarcheologisch park Henrichenburg kun je de geschiedenis van het voormalige kasteel herbeleven.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op