De milieuzone van Herten

De relatief kleine stad Herten, in het noorden van het Ruhrgebied, kent als sinds 2008 een milieuzone. Binnen deze zone is een milivieuviget voor je auto verplicht. In het geval van Herten gaat het dan om het groene milieuvignet. Dezelfde kleur van het vignet is ook verplicht in de rest van het Ruhrgebied en in de meeste andere Duitse steden met een milieuzone. Op deze pagina leer je meer.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Herten

Doordat de milieuzone van Herten deel uitmaakt van de algemene milieuzone van het Ruhrgebied, is het vignet verplicht in zo goed als de hele stad. Verder is Herten omringd door andere steden, zoals Gelsenkirchen in het westen, Recklinghausen in het oosten en Herne in het zuiden. In al deze plaatsen is een milieuvignet verplicht. Wil je een kaart van de volledige zone zien, bekijk dan onze pagina over het Ruhrgebied.

kaart milieuzone Herten

Enkel op de autosnelwegen in Herten is het vignet niet verplicht. In heel Duitsland geldt er namelijk een uitzondering voor doorgaand verkeer via de Autobahn. Een vignet is dan niet verplicht. Wel zul je uiteraard de milieuzone via de autosnelwegen moeten in- en uitrijden. In het geval van Herten gaat het om de A2 en de A43.

Parkeren zonder milieuvignet

Herten zonder milieuvignet met de auto bezoeken is lastig. In tegenstelling tot de meeste grotere steden van het Ruhrgebied, kent Herten geen P+R-terreinen buiten de milieuzone vanaf welke je het openbaar vervoer kunt nemen. Binnen de zone en dichtbij het centrum bevinden zich wel grote parkeerterreinen. Moet je toch in Herten zijn, dan is de aanschaf van het milieuvignet verreweg de eenvoudigste oplossing.

Milieuvignet voor Herten kopen

Het groene milieuvignet

Beschik je reeds over een milieuvignet voor je auto, dan is het niet nodig een nieuw vignet speciaal voor Herten te kopen. Het Duitse milieuvignet verloopt namelijk niet en is geldig in alle milieuzones. Heb je nog geen milieuvignet? Vraag deze dan eenvoudig aan via ons bestelformulier. Het vignet gaat dan binnen maximaal één werkdag met de post. Betalen doe je via Bancontact, met je creditcard of rechtstreeks via je Belgische bank.

Direct naar het bestelformulier

Heb je een tamelijk recente wagen, dan komt deze waarschijnlijk zonder problemen voor het vignet in aanmerking. Alleen oudere diesels die niet voldoen aan emissienorm Euro 4 en auto’s met een benzinemotor die niet voldoen aan Euro 1 krijgen geen vignet. In de praktijk betreft dit de meeste auto’s van voor respectievelijk 2006 en 1993. Volledig elektrische auto’s krijgen altijd het vignet.

Overnachten in Herten

Wil je graag een overnachting boeken in Herten in de deelstaat Noordrijn-Westfalen? Op deze pagina over Herten op Booking.com zie je in een oogopslag welke mogelijkheden er zijn. Je kunt daarna direct een kamer boeken bij het hotel van jouw keuze.

Wat is er in Herten te doen?

Herten

Foto van Herten door Arnold Paul (CC BY-SA 3.0)

Wanneer je in Herten bent, kun je Slot Herten gaan bezoeken. In een gedeelte van het kasteel zit een psychiatrisch ziekenhuis gevestigd, welke uiteraard niet toegankelijk is. Wel beschikt het kasteel over een vrij toegankelijk park, welke grenst aan het Schlosswald. Ook de 2 watertorens zijn de moeite waard om te bekijken. Verder kun je naar de mijnafvalberg toe, net als de voormalige mijnen van Zeche Ewald en Schlägel & Eisen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op