De milieuzone van Gladbeck

Gladbeck, een Duitse stad in het noorden van het Ruhrgebied, beschikt sinds 2008 over een milieuzone. Per 2012 maakt deze zone bovendien deel uit van de algemene milieuzone van het Ruhrgebied. Binnen de zone is het groene milieuvignet verplicht. Ga je met de auto naar Gladbeck, dan is het dus nodig over dit vignet te beschikken. We vertellen je op deze pagina meer.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Gladbeck

Gladbeck ligt aan de rand van de milieuzone. Het centrum en de zuidelijke woonwijken liggen allemaal binnen de zone, wat betekent dat een milieuvignet hier verplicht is. Het deel van de stad ten noorden van de Hegestraße, de Sandstraße en de Konrad-Adenauer-Allee ligt echter buiten de zone en hier hoef je dus geen vignet te hebben. Deze genoemde straten zelf maken ook nog net geen deel uit van de zone.

Verder staat het niet op de kaart, maar Movie Park Germany ligt ook buiten de milieuzone. Dit attractiepark ligt net ten noorden van Gladbeck in het plaatsje Kirchhellen, dat behoort tot het stadsgebied van Bottrop.

kaart milieuzone Gladbeck

Net als overal in Duitsland, hoef je in Gladbeck geen milieuvignet te hebben als je via de autosnelweg de milieuzone in- en weer uitrijdt. In het geval van Gladbeck gaat het dan om de A2, enkele kilometers ten zuiden van het centrum. Dit betekent wel dat wanneer je richting het oosten rijdt, je de A2 pas voorbij Castrop-Rauxel weer kunt verlaten. Kijk tenslotte voor een volledige kaart van de milieuzone op onze pagina over het Ruhrgebied.

Parkeren zonder milieuvignet

Hoewel Gladbeck aan de rand van de milieuzone ligt en je in principe ten noorden van de Hegestraße, Sandstraße en Konrad-Adenauer-Allee kunt parkeren, is dit niet altijd even praktisch. Je vindt hier voornamelijk woonwijken en geen grote parkeerterreinen. Afhankelijk van waar in Gladbeck je moet zijn, kan het toch een mogelijkheid zijn als je auto niet voor een milieuvignet in aanmerking komt.

Milieuvignet voor Gladbeck kopen

Het groene milieuvignet

Om het groene milieuvignet te bestellen, kun je gebruik maken van ons bestelformulier. Binnen één werkdag nadat je de bestelling plaatst, gaat het vignet dan met de post. Betalen doe je onder meer via Bancontact, je creditcard of rechtstreeks via je Belgische bank. Ben je al in Duitsland? Bezoek dan een vestiging van een bedrijf dat een uitlaatgastest mag uitvoeren. Op vertoon van je kentekenbewijs kunnen ze je dan aan een vignet helpen.

Direct naar het bestelformulier

De meeste auto’s met een benzinemotor van na 1992, met een dieselmotor van na 2005 en alle volledig elektrische auto’s komen voor het groene milieuvignet in aanmerking. Meer informatie vind je ook op onze hoofdpagina.

Overnachten in Gladbeck

Ga je op vakantie naar Noordrijn-Westfalen of ga je naar Moviepark in Bottrop, maar wil je niet in Bottrop zelf overnachten? Op deze pagina op Booking.com vind je alle hotels in Gladbeck in een handig overzicht. Zo kun jij direct de juiste kamer vinden en boeken, zodat je zeker bent van een overnachting.

Wat te doen in Gladbeck

Gladbeck

Aan de noordrand van het Ruhrgebied vind je Gladbeck. Dit is een stad die zich groot heeft weten te maken door de mijnbouw, wat ervoor zorgde dat het inwoneraantal sterk steeg. Ben je in Gladbeck, dan is Schloss Wittringen wel de moeite waard om te bekijken, al is het alleen maar om er mooie foto’s van te kunnen maken. ook het oude stadhuis en de kerk van Gladbeck zijn mooie gebouwen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op