De milieuzone van Augsburg

Augsburg in het zuiden van Duitsland kent sinds 2009 een milieuzone. Wil je met je auto binnen deze milieuzone rijden, dan is een milieuvignet verplicht. Net als in de meeste andere milieuzones, gaat het om het groene milieuvignet dat in Augsburg nodig is. Op deze pagina vertellen we je meer.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Augsburg

De milieuzone van Augsburg beslaat de volledige historische binnenstad en een aantal omliggende wijken. Ook het treinstation van Augsburg ligt binnen de milieuzone. Je kunt het op de kaart hieronder zien. In tegenstelling tot in sommige andere Duitse steden met een milieuzone, zijn er geen doorgaande wegen binnen de zone op welke het vignet niet verplicht is.

kaart milieuzone van Augsburg

Passeer je Augsburg via de A8, de B2, de B17 of de B300? Dan is er niets aan de hand. Deze wegen liggen allemaal buiten de milieuzone. Ga je de stad verder niet in, dan krijg je geen boete als je geen milieuvignet hebt. De A8 staat niet op de kaart aangegeven, maar ligt net ten noorden van Augsburg.

Parkeren zonder milieuvignet

Ben je in de buurt en wil je graag eens in Augsburg kijken, maar heb je geen milieuvignet? Dan kun je nog de milieuzone te parkeren. Wel zul je dan gebruik moeten maken van het openbaar vervoer, wat al snel duurder is dan de aanschaf van een vignet. Het is alleen aan te raden als je er te laat achter kwam dat een milieuvignet in Augsburg verplicht is.

  1. P+R Plärrergelände
  2. P+R Spickelbad

Beide bovenstaande P+R terreinen staan op de kaart met letters aangegeven. Vanaf P+R Plärrergelände, ten noordwesten van de binnenstad, kun je tramlijn 4 nemen. Vanaf P+R Spickelbad, ten zuidewesten van de binnenstad, gaan er regelmatige bussen. Houd vanaf beide parkeerterreinen rekening met ongeveer 15 minuten extra reistijd.

Milieuvignet voor Augsburg kopen

Het groene milieuvignet

Net als in de meeste andere Duitse milieuzones, is het groene vignet verplicht in Augsburg. Heb je al een groen vignet, dan kun je zonder problemen de stad in. Duitse milieuvignetten zijn altijd geldig in het hele land. Heb je nog geen vignet? Vraag deze dan aan via het bestelformulier op onze website. Binnen één dag gaat het vignet dan al met de post naar België. Betalen is onder meer mogelijk via je Belgische bank.

Direct naar het bestelformulier

Ben je al in Duitsland of lukt het niet meer de post af te wachten? Dan kun je altijd nog terecht bij Duitse bedrijven of instanties die een uitlaatgastest mogen uitvoeren. Deze kunnen het milieuvignet ook voor je uitgeven. Zorg er wel voor dat je je kentekenbewijs bij je hebt.

Andere milieuzones in de buurt van Augsburg

De Duitse deelstaat Beieren kent relatief weinig milieuzones. Het dichtst in de buurt is de milieuzone van Neu-Ulm, waar je ook de grotere zone van de stad Ulm net over de Donau in Baden-Württemberg vindt. Respectievelijk ten noord- en zuidwesten van Augsburg zijn er nog milieuzones in Regensburg en München. Bezoek je behalve Augsburg ook een van deze steden, dan is het dus raadzaam over een vignet te beschikken.

Overnacht je ook in Augsburg?

Ga je op vakantie, en wil je graag ergens in Zuid-Duitsland overnachten? Dan is Augsburg een mooie plek om dit te doen. Op Booking.com zijn dan ook veel hotels te vinden in deze stad. Het grote voordeel hierbij is dat je niet te veel betaalt voor een overnachting. Dit komt doordat Booking.com de grootste website van Europa is voor het gaat om het reserveren van hotelkamers.

Wat is er in Augsburg te zien?

Foto van Augsburg

Foto van Augsburg door shlomp-a-plompa (CC BY-ND 2.0)

Augsburg vind je in Beieren in het zuiden van Duitsland, eaan de rivier de Lech. De stad ligt aan de Romantische Straße, wat één van de meest toeristische routes is in Duitsland. Ga je de stad in? Dan zijn er een aantal bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Goldener Saal in het stadhuis of aan het Mozarthaus ter herinnering aan Wolfgang Amadeus Mozart. Ook de gotische kloosterkerk Sankt Ulrich und Afra is zeker de moeite waard, evenals de kathedraal die gesticht is in de 9e eeuw. Wil je graag nog meer weten over de geschiedenis van deze stad? Dan is de Fuggerei en het bijbehorende museum aan te raden. De Fuggerei is de oudste sociale wijk van Europa.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op