De milieuzone van Neu-Ulm

De Beierse stad Neu-Ulm kent net als Ulm aan de andere kant van de Donau in Baden-Württemberg een eigen milieuzone. Hoewel in Ulm enkel voertuigen met het groene milieuvignet worden toegelaten, mag je in Neu-Ulm ook nog met het gele milieuvignet de milieuzone in. Het is daarmee de enige stad in Duitsland waar het gele vignet nog wordt toegestaan. Op deze pagina lees je meer.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Neu-Ulm

Op de kaart hieronder hebben we zowel de milieuzone van Ulm (groen) als die van Neu-Ulm (geel) voor je aangegeven. De grens tussen beide zones wordt gevormd door de Donau. Deze rivier vormt hier ook de grens tussen beide steden en tussen Beieren en Baden-Württemberg. In het geval van Neu-Ulm valt niet alleen het centrum van de stad, maar ook een groot deel van het bedrijventerrein in het zuidoosten binnen de de milieuzone.

kaart milieuzone Neu-Ulm

Denk er zoals gezegd dus aan dat in Neu-Ulm het gele milieuvignet nog wordt toegestaan. Heb je een oud geel vignet en komt je auto niet in aanmerking voor het groene vignet? Dan zul je ten zuiden van de Donau moeten blijven. Rijd je een van de bruggen over, dan kom je in Ulm waar het groene vignet verplicht is. Bekijk ook onze pagina over Ulm voor meer informatie over de milieuzone van deze stad.

Omgekeerd, wanneer je een groen vignet hebt, mag je zowel in de milieuzone van Ulm als in die van Neu-Ulm rijden. Voor het groene milieuvignet gelden namelijk strengere vereisten.

Parkeren zonder milieuvignet

Kom je er pas op het laatst achter dat een milieuvignet verplicht is in Neu-Ulm? Dan kun je er nog altijd voor kiezen buiten de milieuzone te parkeren. Een goede mogelijkheid heb je hier bij het openbare zwembad van Neu-Ulm, aangegeven met A op de kaart. Deze bevindt zich net buiten de milieuzone van de stad. Vanaf hier loop je in 10 minuten naar het centrum van Neu-Ulm. Wil je juist naar Ulm? Dan loop je er twee keer zo lang over. Een bus nemen behoort ook tot de mogelijkheden, maar je inclusief wachten zul je er waarschijnlijk langer over doen.

Milieuvignet voor Neu-Ulm kopen

Het groene milieuvignet

Heb je al een groen milieuvignet, dan is het niet nodig apart voor Neu-Ulm een geel milieuvignet te kopen. Met het groene vignet mag je namelijk binnen alle Duitse milieuzones rijden. Je vraagt het vignet eenvoudig aan via het bestelformulier op onze website. Na maximaal één werkdag gaat het vignet dan met de post. Betalen kan via Bancontact, je creditcard of rechtstreeks via je Belgische bank.

Direct naar het bestelformulier

Heeft je auto een dieselmotor van voor 2006? Dan kom je waarschijnlijk niet in aanmerking voor het groene milieuvignet. Een geel milieuvignet is dan je enige optie, hoewel veel diesels van voor 2001 hiervoor ook niet in aanmerking komen. Omdat voertuigen met het gele milieuvignet enkel nog in Neu-Ulm toegelaten worden, is het gele vignet daarbuiten lastig verkruigbaar. In Neu-Ulm kun je terecht bij de Kfz-Zulassungsstelle aan de Kantstraße 8. Dit is meteen naast het op de kaart met A gemarkeerde openbare zwembad.

Overnachten in Neu-Ulm

Ga je naar Neu-Ulm en heb je nog geen overnachting geregeld. Op deze pagina op Booking.com vind je meerdere hotels waar je uit kunt kiezen. Hier kun je tevens direct je kamer boeken tegen de scherpste prijs. Dit komt doordat Booking.com de grootste reserveringssite van Europa is.

Wat is er in Neu-Ulm te doen?

Neu-Ulm is een stad in de deelstaat Beieren en is door de Donau gescheiden van Ulm. Aan de Petrusplatz vind je het Edwin-Scharff-museum, samen met het streekmuseum en een kindermuseum. Ook is er een museum omtrent het kappersvak gevestigd in een historische kapsalon en zijn er meerdere kerken aanwezig. Zo is er de Johannes-de-Doperkerk, de St.-Jacobus de Meerdere kerk en de 15e-eeuwse evangelisch-lutherse St.-Ulrichkerk. Kasteel Neubronn en Kasteel Reutti zijn ook zeker het bekijken waard. Wie op zoek is naar wat ontspanning kan naar het water gaan, of naar de kleine dierentuin in stadsdeel Schwaighofen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op