De milieuzone van München

München, de hoofdstad van de deelstaat Beieren in het zuiden van Duitsland, was een van de eerste Duitse steden met een milieuzone. Binnen deze milieuzone is, net als in de meeste andere Duitse milieuzones, het groene milieuvignet verplicht. Vervuilende voertuigen komen niet voor dit vignet in aanmerking en worden zo uit de stad geweerd. Op deze pagina hebben we een kaart voor je en lees je hoe je het vignet voor jouw auto kunt aanvragen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van München

De milieuzone van München is nog redelijk klein en overzichtelijk vergeleken met sommige andere Duitse milieuzones. De grens wordt namelijk gevormd door de tweede ringweg van de stad, vaak Mittlerer Ring genoemd. Op de meeste kaarten wordt de weg aangegeven als 2R of als Bundesstraße 2R. Goed om te weten is dat het vignet op deze ringweg zelf ook nodig is. Voor wie München slechts passeert via de autosnelweg is er tenslotte niets aan de hand. Deze liggen allemaal buiten de milieuzone en een milieuvignet is hier niet nodig.

kaart milieuzone München

Op de kaart hierboven is de milieuzone van München aangegeven met oranje. Binnen deze zone is het vignet dus verplicht. Op de grote wegen staat het begin van de zone altijd duidelijk met borden aangegeven. Zolang je de tweede ringweg in het achterhoofd houdt, hoef je niet bang te zijn verkeerd te rijden.

Parkeren zonder milieuvignet

Wil je naar München, maar kom je er pas te laat achter dat een milieuvignet verplicht is? Dan kun je altijd nog buiten de milieuzone parkeren en je weg met het openbaar vervoer vervolgen. Hieronder hebben we een aantal stations van de U-Bahn op een rij gezet met uitgebreide parkeergelegenheid. Ze liggen allemaal buiten de milieuzone.

  1. Olympiazentrum, 273 plaatsen, lijnen U3 en U8
  2. Moosach, 280 plaatsen, lijnen S1 en U3
  3. Studentenstadt, 405 plaatsen, lijn U6
  4. Messestadt Ost, 1.075 plaatsen, lijn U2
  5. Mangfallplatz, 255 plaatsen, lijn U1
  6. Klinikum Großhadern, 308 plaatsen, lijn U6

Afhankelijk van je bestemming in de stad, zul je meestal ongeveer 15 minuten onderweg zijn. Denk er wel aan dat een kaartje voor de U-Bahn al snel meer kost dan het milieuvignet, helemaal als je met meerdere personen onderweg bent. Buiten de milieuzone parkeren is daarom alleen aan te raden als je een erg oude auto hebt die niet in aanmerking komt voor het groene milieuvignet.

Milieuvignet voor München kopen

Het groene milieuvignet

Alle volledig elektrische auto’s, auto’s met een LPG-, hybride- of benzinemotor die voldoen aan Euro 1 en alle diesels die voldoen aan Euro 4, krijgen het groene vignet. Euro 1 en Euro 4 zijn milieunormen die je vindt bij punt V.9 bijna onderaan op je kentekenbewijs. Is je auto erg oud en voldoet deze hier niet aan? Dan krijg je geen groen vignet. Voertuigen met de oudere rode en gele vignetten worden in München niet meer toegelaten.

Direct naar het bestelformulier

Wil je het milieuvignet meteen bestellen? Ga dan naar het bestelformulier en regel je aanvraag in enkele minuten. Je krijgt het vignet dan met de post toegestuurd. Betalen doe je onder meer via Bancontact of je creditcard.

Overnachten in München

Wil je graag naar München en heb je nog geen overnachting geregeld. Booking.com regelt vrijwel altijd de laagste prijzen en betalen doe je pas na aankomst. Op deze pagina over München op Booking.com kun je alle beschikbare hotels in de stad zien en binnen enkele minuten reserveren.

Wat is er in München te doen?

München

München is de hoofdstad en tevens grootste stad van de deelstaat Beieren en is de op 2 na grootste stad van Duitsland. Het is een belangrijke stad als het gaat om cultuur en economie. Een grote stad heeft natuurlijk ook veel bezienswaardigheden. Zo zijn er verschillende kerken te bezichtigen, bijvoorbeeld de Frauenkirche en de Sint-Michaelskerk. Ook het stadhuis op de Marienplatz, de Residentie van München, Slot Nymphenburg en Slot Schleissheim zijn de moeite waard. Bezoek je liever een museum? Ook die zijn flink vertegenwoordigd in de stad. Ga bijvoorbeeld naar het Beiers Nationaal Museum of Rockmuseum Munich. Wil je graag alle meest belangrijke musea van de stad bezoeken? Ga dan naar Kunstareal München, waar je de belangrijkste allemaal bij elkaar vindt.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op