De milieuzone van Regensburg

De milieuzone van Regensburg, geïntroduceerd in 2018, is een van de nieuwste milieuzones van Duitsland. In deze Beierse stad is het groene milieuvignet binnen de milieuzone. Vervuilende voertuigen, die geen vignet kunnen krijgen, worden op deze manier uit de stad gehouden. We hebben op deze pagina een kaart voor je. Ook lees je hoe je het vignet aanvraagt.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Regensburg

Om het toeristen makkelijk te maken, is de milieuzone van Regensburg redelijk klein gehouden. Enkel de historische binnenstad ligt binnen de milieuzone. Doorgaande wegen zoals de B8 en de B15 liggen buiten de zone. Dit geldt ook voor de A3 en de A93. Dit zijn de twee autosnelwegen die zich ten zuidwesten van Regensburg kruisen.

kaart milieuzone Regensburg

Wel binnen de milieuzone valt zoals gezegd het historische centrum, maar hier valt wat voor te zeggen. Zo lenen de nauwe straatjes uit de middeleeuwen zich nauwelijks voor veel autoverkeer. De milieuzone is er dus vooral voor bewoners van de binnenstad en minder voor bezoekers van buitenaf. Let er nog op dat het station, aangegeven met A op de kaart, enkel vanaf de oostzijde bereikbaar is zonder milieuvignet. Kom je uit het westen en moet je naar het station, dan kun je beter omrijden via de Friedenstraße.

Parkeren zonder milieuvignet

Wil je wel de historische binnenstad van Regenburg bezoeken, maar heb je geen milieuvignet? Dan zijn er een aantal locaties waar je kunt parkeren en vervolgens te voet je weg kunt vervolgen. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

  1. Regensburg Arcaden: bij het station
  2. Wöhrdstraße: meteen bij Eiserne Brücker
  3. Unterer Wöhrd: 10 minuten loopafstand
  4. Dultplatz: 15 minuten loopafstand

De laatste drie zijn zonder meer aanraders. Bij de parkeerplaats aan de Wöhrdstraße bevind je je meteen bij de historische binnenstad. Nadeel is wel dat op drukke dagen er vaak snel geen plek meer is. De andere twee op het eilandje in de rivier gelegen parkeerplaatsen bieden dan uitkomst. In beide gevallen brengt een plezierige wandeltocht langs de Donau je naar de binnenstad.

De Regensburg Arcaden, een groot overdekt winkelcentrum bij het station, kent ook een grote parkeergarage en vanaf hier loop je in ongeveer 5 minuten naar het centrum. Hier heb je opnieuw het probleem dat het er soms erg druk is.

Milieuvignet voor Regensburg kopen

Het groene milieuvignet

Wil je direct je vignet aanvragen? Dan kan dit via het bestelformulier op onze website. Je vignet wordt na het plaatsen van je bestelling binnen één werkdag uitgegeven en gaat vervolgens met de post. Ben je al in Duitsland of lukt het niet meer de post af te wachten? Dan kun je ook terecht bij een garage of inspectiestation bevoegd om een uitlaatgastest uit te voeren. Denk in dat geval wel aan de openingstijden in het weekend.

Direct naar het bestelformulier

Alle volledig elektrische voertuigen, diesels die voldoen aan milieunorm Euro 4 en voertuigen met een LPG- of benzinemotor die voldoen aan Euro 1 krijgen het groene vignet. De milieunorm kun je controleren bij punt V.9 op je kentekenbewijs.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op