De milieuzone van Remscheid

Remscheid, een relatief grote stad ten zuiden van Wuppertal, is een van de vele Duitse steden met een eigen milieuzone. Dit betekent dat enkel nog voertuigen met het groene milieuvignet in de stad mogen rijden. Vervuilende voertuigen komen niet in aanmerking voor dit vignet, waardoor ze uit de stad geweerd worden. Bekijk hieronder de kaart en lees hoe je het vignet kunt aanvragen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Remscheid

De milieuzone van Remscheid beslaat het volledige stadscentrum en een groot deel van de buitenwijken. De zone hebben we hieronder met oranje voor je aangegeven. Binnen deze zone is het milieuvignet dus verplicht. Op de meeste grote wegen staat het begin van de zone met borden aangegeven. Bang dat je verkeerd rijdt hoef je niet te zijn.

kaart milieuzone Remscheid

Het milieuvignet is ook verplicht op de grote doorgaande wegen. In Remscheid is dan vooral de B229 van belang. Deze verbindt de A1 via Remscheid met Solingen. Heb je geen milieuvignet, dan zul je hier flink moeten omrijden. Op de A1 zelf, die net buiten de kaart ten oosten van Remscheid ligt, is het vignet overigens niet nodig. Deze autosnelweg die Remscheid met Dortmund en Keulen verbindt ligt ver buiten de milieuzone.

Parkeren zonder milieuvignet

Moet je in Remscheid zijn, dan is een milieuvignet uiteraard een aanrader. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de boete van €100 voor het niet hebben van een vignet. Wanneer je auto niet voor een milieuvignet in aanmerking komt, is het ook mogelijk buiten de milieuzone te parkeren. Je kunt dan het beste terecht net ten noorden van de milieuzone, bijvoorbeeld bij het Ernst-Moritz-Arndt-Gymnasium (A op de kaart) of de Aldi (B). Deze liggen aan respectievelijk de Elberfelder Straße en de Wansbeckstraße die de grens van de milieuzone vormen.

Milieuvignet voor Remscheid kopen

Het groene milieuvignet

Is je auto niet al te oud, dan komt deze zeer waarschijnlijk voor het groene milieuvignet in aanmerking. Gaat het om een diesel, dan moet deze voldoen aan emissienorm Euro 4. De meeste diesels van na 2005 doen dit. Auto’s met een LPG- of benzinemotor moeten voldoen aan Euro 1, meestal na 1992. Heb je een elektrische auto? Dan komt deze standaard voor het groene vignet in aanmerking.

Direct naar het bestelformulier

Wil je direct het vignet aanvragen? Ga dan naar ons bestelformulier en regel het in enkele minuten. Na maximaal één werkdag gaat het vignet met de post. Betalen is mogelijk via Bancontact, je creditcard, rechtstreeks via je bank of met iDEAL.

Overnachten in Remscheid

Ga je hier in de nabije toekomst naar Remscheid en zoek je nog een plek om te slapen? Op deze pagina over Remscheid op Booking.com vind je alle mogelijke hotels in en rondom de stad, zodat jij makkelijk het juiste hotel kunt zoeken en een kamer kunt boeken.

Wat is er te zien in Remscheid?

Remscheid

Foto van Remscheid door A. Savin (CC BY-SA 3.0)

In Remscheid bevinden zich een Röntgenmuseum en een Werkzeugmuseum. Ook het gemeentehuis is mooi genoeg te bekijken. Daarnaast is er ook nog de Wasserturm van Remscheid, slot Burg, het Lüttringhauser Wasserturm en Kulturzentrum Klosterkirche. Ben je op zoek naar iets meer ontspanning? Ga dan naar het Hardt Park of het Freibad Eschbachtal. Ook het Sieper Park is een echte aanrader wanneer je graag mooie wandelroutes wilt lopen. De Falknerei Bergisch Land, een dierenpark, is leuk om naartoe te gaan met kinderen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op