De milieuzone van Wuppertal

Wuppertal, net ten zuiden van het Ruhrgebied en ten oosten van Düsseldorf, kent sinds 2009 een eigen milieuzone. Wil je met je auto de stad bezoeken, dan is het nodig over het groene milieuvignet te beschikken. Lees hieronder alles wat je moet weten over de milieuzone van Wuppertal en het aanvragen van het vignet.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Wuppertal

Wanneer je de kaart van de milieuzone van Wuppertal bekijkt, valt het meteen op dat deze bestaat uit twee delen. Het kleinere deel beslaat het stadsdeel Vohwinkel, terwijl het grotere deel het dal van de rivier de Wupper volgt. Dit is de eigenlijke stad. Tussen beide delen van de zone in vind je onder meer de diertentuin van Wuppertal en een groot aantal winkels en bedrijven. Hier is een vignet niet verplicht.

kaart milieuzone Wuppertal

De milieuzone van Wuppertal is erg groot, maar voornamelijk gericht op bewoners en bezoekers. Passeer je de stad slechts via de A46? Dan is een vignet niet verplicht. Dit geldt overigens in heel Duitsland, waar een vignet nooit nodig is op de autosnelwegen. Je moet de zone dan natuurlijk wel via de A46 in- en weer uitrijden. Op andere belangrijke doorgaande wegen, zoals de B7, is het vignet wel nodig.

Parkeren zonder milieuvignet

Is je auto te oud om nog voor een vignet in aanmerking te komen? Of kwam je er te laat achter dat een milieuvignet verplicht is in Wuppertal? Dan kun je nog overwegen om aan een van de uiteinden van de milieuzone te parkeren. Ten westen van de stad kun je terecht op de parkeerplaats van de Zoologische Garten (A op de kaart). Ten oosten van de stad is de parkeerplaats bij station Wuppertal-Langerfeld (B) een aanrader. Vervolgens kun je de S-Bahn nemen die stopt op de meeste belangrijke locaties in Wuppertal.

Milieuvignet voor Wuppertal kopen

Het groene milieuvignet

Neem je toch liever het zekere voor het onzekere, dan is een milieuvignet aanschaffen uiteraard aan te raden. Zo kom je tijdens je reis ook niet voor een verrassing te staan in andere Duitse steden met een milieuzone. Via het bestelformulier op onze website vraag je het vignet eenvoudig en binnen enkele minuten aan. Binnen één werkdag gaat het vignet dan al vanuit Duitsland met de post.

Direct naar het bestelformulier

Ben je al in Duitsland? Dan kun je nog terecht bij garages en instellingen die een uitlaatgastest mogen uitvoeren. Meestal gaat het om vestigingen die zijn aangesloten bij bijvoorbeeld de DEKRA of de TÜV. Let op de vaak beperkte openinstijden in het weekend. Het milieuvignet is niet verkrijgbaar bij tankstations langs de Autobahn.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op