De milieuzone van Leonberg/Hemmingen

De milieuzone van Leonberg/Hemmingen in het zuiden van Duitsland is een grote milieuzone waarbinnen meerdere kleine steden en dorpen liggen. De zone sluit aan op die van Ludwigsburg en Suttgart, maar maakt er geen deel van uit. Voor bezoekers is er in de praktijk echter sprake van één grote, aaneengesloten zone waarbinnen het groene milieuvignet verplicht is. Op deze pagina vertellen we je meer over de milieuzone van Leonberg/Hemmingen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Leonberg/Hemmingen

Op de onderstaande kaart is de milieuzone van Leonberg/Hemmingen met oranje aangegeven. Hoewel de naam afgeleid is van de stadjes Leonberg en Hemmingen, vind je binnen de zone een groot aantal andere kleine steden en dorpen. De grotere hiervan zijn Gerlingen, Ditzingen, Korntal-Münchingen, Schwieberdingen, Höfingen, Heimerdingen, Hirschlanden en Gebersheim. Het milieuvignet is zolang je je nog binnen de milieuzone bevindt, ook buiten de bebouwde kom nodig.

milieuzone Leonberg/Hemmingen

Het begin van de milieuzone van Leonberg/Hemmingen staat op de meeste grotere wegen met borden aangegeven. Denk er wel aan dat Ludwigsburg in het noordoosten en Stuttgart in het oosten ook over hun eigen milieuzones beschikken. Deze grenzen aan de milieuzone van Leonberg/Hemmingen.

Net als in heel Duitsland, is het milieuvignet niet verplicht op de autosnelwegen. In het geval van de milieuzone van Leonberg/Hemmingen gaat het dan om de A8 en de A81. De A8 vormt de zuidelijke grens van de zone en de A81 loopt vanuit Leonberg door de zone heen naar Ludwigsburg. Zolang je op deze wegen blijft en deze niet binnen de milieuzone verlaat, zul je geen boete ontvangen voor het niet hebben van een vignet. De A8 en de A81 zijn op de kaart met blauw aangegeven.

Parkeren zonder milieuvignet

In tegenstelling tot bij kleinere milieuzones, kun je in Leonberg/Hemmingen niet eenvoudig buiten de zone parkeren. Dit komt in de eerste plaats doordat de milieuzone meerdere kleine plaatsen omvat. In de tweede plaats liggen de grote P+R-terreinen van Stuttgart en Ludwigsburg allemaal binnen de milieuzones van die steden.

Moet je echt in een van de plaatsen in de milieuzone van Leonberg/Hemmingen zijn? Overweeg dan te parkeren bij het station van de S-Bahn in Renningen, aangegeven met A op de kaart. Vanaf hier kun je lijnen S6 en S60 naar Stuttgart nemen. De treinen stoppen onderweg in Leonberg, Höfingen en Ditzingen. Bedenk wel dat je voor de S-Bahn al snel meer betaalt dan voor het milieuvignet. Enkel als je auto niet voor het vignet in aanmerking komt is dit aan te raden.

Milieuvignet voor Leonberg/Hemmingen kopen

Het groene milieuvignet

Voor het groene milieuvignet komen zo goed als alle voertuigen met een benzinemotor van na 1992 in aanmerking. Heb je een auto met een dieselmotor? Dan ligt de grens doorgaans bij 2006. Op onze hoofdpagina kun je de exacte vereisten nalezen. Volledig elektrische voertuigen krijgen altijd het groene vignet. Het vignet is enkel verplicht voor voertuigen op vier wielen.

Direct naar het bestelformulier

Het milieuvignet aanvragen doe je eenvoudig via het bestelformulier op onze website. Komt je auto in aanmerking, dan gaat het vignet binnen één werkdag vanuit Duitsland met de post. Betalen kan onder meer via Bancontact, je creditcard of iDEAL. Goed om te weten tenslotte is dat je vignet in alle Duitse milieuzones geldig is.

Overnachten in Leonberg/Hemmingen

Ben je op zoek naar een overnachting in de streek van Leonberg en Hemmingen? Via deze pagina over Leonberg en deze over Hemmingen op Booking.com vind je alle mogelijke opties om te overnachten. Booking.com is de grootste reserveringssite van Europa, wat voor jou betekent dat je altijd geniet van de scherpste prijzen en dus nooit teveel betaalt voor een kamer.

Wat is er in Leonberg en Hemmingen te doen?

Leonberg

Foto van Leonberg door Denys (CC BY 3.0)

Wanneer je overnacht in deze streek, wil je waarschijnlijk ook wat van de omgeving zien. Zowel Leonberg als in Hemmingen is genoeg te doen. Zo heb je in Hemmingen het Keltenmuseum en het Backhaus. Hier kun je architectonische bezienswaardigheden bekijken. In Leonberg vind je de Pomeranzengarten en de St.-Johannes-der-Täufer kerk.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op