De milieuzone van Ludwigsburg

De milieuzone van Ludwigsburg, een grote stad net ten noorden van Stuttgart, bestaat sinds 2008. Binnen deze milieuzone is het groene milieuvignet verplicht. Behalve in Ludwigsburg, is het vignet ook verplicht in Stuttgart en een groot aantal kleinere plaatsen rondom Leonberg en Hemmingen. In de praktijk is er hier daarom sprake van één grote, aaneengesloten milieuzone. Op deze pagina vertellen we je meer over de situatie in Ludwigsburg.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Ludwigsburg

Op de onderstaande kaart kun je de milieuzone van Ludwigsburg zien. Deze is relatief groot, want niet alleen de stad zelf maar ook een groot aantal nabije plaatsen liggen binnen de zone. Denk bijvoorbeeld aan Markgröningen, Bietigheim-Bissingen, Freiberg am Neckar en Remseck am Neckar. Dit laatste stadje maakte eerst geen deel uit van de milieuzone van Ludwigsburg, maar is in 2017 toegevoegd.

Let er op dat de milieuzones van Stuttgart ten zuiden en Leonberg/Hemmingen ten zuidwesten van Ludwigsburg niet op de kaart staan aangegeven. Deze zones sluiten wel meteen op die van Ludwigsburg aan. Voor bezoekers is er in de praktijk dus sprake van één grote milieuzone. De regels en de kleur van het vereiste vignet, te weten groen, zijn in alle zones gelijk.

milieuzone Ludwigsburg

Passeer je Ludwigsburg slechts, dan kun je zonder vignet over de A81 rijden. Op de Duitse autosnelweg is een milieuvignet namelijk nooit verplicht. Zorg er wel voor dat je de A81 niet binnen de milieuzone verlaat. De A81 staat op de kaart aangegeven met een blauwe lijn.

Parkeren zonder milieuvignet

Bij veel milieuzones heeft het stadsbestuur rekening gehouden met bezoekers van buiten de stad. In Ludwigsburg is dat helaas niet het geval. Buiten de stad parkeren en met het openbaar vervoer de stad in is hier lastig, want de meeste P+R-terreinen liggen binnen de milieuzone. De enige redelijke mogelijkheid is te parkeren bij het station van Benningen, aangegeven met A op de kaart. Vanaf hier kun je de S-Bahn nemen naar de binnenstad van Ludwigsburg. Je bent dan wel veel meer tijd kwijt en een kaartje voor de trein kost al snel meer dan het milieuvignet.

Milieuvignet voor Ludwigsburg kopen

Het groene milieuvignet

Net als in zo goed als alle Duitse milieuzones, is in Ludwigsburg het groene vignet verplicht. De oudere rode en gele vignetten zijn niet meer geldig. Om voor het groene vignet in aanmerking te komen, moet je auto voldoen aan de juiste milieunorm. Voor auto’s met een LPG-, hybride- of benzinemotor is dit Euro 1. Heb je een dieselmotor? Dan moet de auto voldoen aan Euro 4. Je vindt deze milieunorm bij punt V.9 op je kentekenbewijs.

Direct naar het bestelformulier

Het Duitse milieuvignet vraag je in enkele minuten aan via het bestelformulier op onze website. Binnen één werkdag na het plaatsen van je besteld, wordt het vignet dat met de post verstuurd. Betalen doe je eenvoudig met Bancontact, je creditcard of rechtstreeks via je bank. Bekijk voor meer informatie ook de veelgestelde vragen.

Overnachten in Ludwigsburg

Ben je op zoek naar een overnachting in Ludwigsburg, dan hoef je niet meer verder te zoeken. Op deze pagina over Ludwigsburg op Booking.com vind je namelijk alle accommodaties. Zoek een fijn hotel uit en boek direct je kamer, zodat je zeker bent van een overnachting.

Wat is er in Ludwigsburg zoal te zien?

Ludwigsburg

Ludwigsburg is een stad in de deelstaat Baden-Württemberg. De stad heeft zijn naam te danken aan Everhard Lodewijk van Württemberg, die in de 18e eeuw een residentie liet bouwen. Bij dit slot is vervolgens de stad ontstaan. Mooie bezienswaardigheden om te bezoeken als je in deze stad bent, zijn de Evangelische stadskerk, de Osterholzschule, het paleis van Ludwigsburg en het Monrepos kasteel.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op