De milieuzone van Wiesbaden

Wiesbaden, gelegen aan de Rijn vlakbij Frankfurt, heeft sinds 2013 een eigen milieuzone. Dit betekent dat een milieuvignet verplicht is voor de meeste gemotoriseerde voertuigen. In het geval van Wiesbaden gaat het dan om het groene milieuvignet. De oudere rode en gele vignetten zijn niet meer geldig. Op deze pagina meer over de situatie in Wiesbaden.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Wiesbaden

Op de kaart hieronder kun je de kaart van de milieuzone van Wiesbaden zien. Eigenlijk gaat het om twee zones. Een zone beslaat de eigenlijke stad Wiesbaden. De andere zone beslaat de wijken Kastel en Kostheim welke historisch toebehoren aan de stad Mainz, maar na de Tweede Wereldoorlog administratief toekwamen aan Wiesbaden. Het grote industrieterrein tussen de Rijn en de A671 valt buiten de milieuzones.

kaart milieuzone Wiesbaden

Net als overal in Duitsland, is het milieuvignet niet vereist op de autosnelwegen binnen de milieuzone van Wiesbaden. Het gaat dan om de A66, de A643 en de A671. Je moet dan uiteraard wel via de Autobahn de milieuzone in- en weer uitrijden. Let er verder op dat de milieuzone van Mainz meteen aan de andere kant van de Rijn begint.

Parkeren zonder milieuvignet

Bezoek je een Duitse stad met een milieuzone, dan is het uiteraard aan te raden over een milieuvignet te beschikken. Komt je auto hiervoor niet in aanmerking omdat deze te oud is? Dan kun je in Wiesbaden nog het P+R-terrein Kahle Mühle (A op de kaart) overwegen. Dit parkeerterrein ligt aan het einde van de A643, daar waar deze autosnelweg overgaat in de B262. Een milieuvignet is niet nodig en er vertrekken regelmatig bussen naar het centrum van Wiesbaden.

Milieuvignet voor Wiesbaden kopen

Het groene milieuvignet

De meeste auto’s komen in aanmerking voor het in Wiesbaden vereiste milieuvignet. Heb je een auto met een LPG- of benzinemotor? Dan moet deze voldoen aan uitlaatgasnorm Euro 1. De meeste auto’s van na 1992 voldoen hieraan. Heb je een diesel? Dan moet deze voldoen aan Euro 4, wat de meeste auto’s van na 2005 doen. Eventueel kun je de uitlaatgasnorm nalezen onderaan bij punt V.9 op je kentekenbewijs. Voertuigen met een volledig elektrische aandrijving krijgen altijd het groene vignet.

Direct naar het bestelformulier

Ga naar het bestelformulier op onze website om het milieuvignet meteen aan te vragen. Binnen één werkdag gaat het vignet dan al met de post. Betalen doe je eenvoudig via bijvoorbeeld Bancontact, je creditcard of iDEAL. Heb je nog vragen? Bekijk dan ons overzicht van veelgestelde vragen.

Overnachten in Wiesbaden

Moet je binnenkort naar Wiesbaden toe, of wil je deze stad bezoeken tijdens je vakantie? Via deze pagina over Wiesbaden op Booking.com kun je heel eenvoudig op zoek gaan naar het perfecte hotel voor jouw situatie en direct een kamer boeken.

Wat is er in Wiesbaden te zien?

Wiesbaden

De kreisfrei Stadt Wiesbaden ligt aan de rechteroever van de Rijn en is de hoofdstad van de deelstaat Hessen. Kijkend naar het aantal inwoners, is Wiesbaden na Frankfurt de grootste staat van deze deelstaat. Naast dat Wiesbaden bekend staat om het zetelen van de Duitse federale recherche en het federale bureau voor de statistiek, staat de stad ook bekend om zijn waterbronnen. Er zijn namelijk meerdere natuurlijke waterbronnen aanwezig, en sommigen daarvan zouden een genezende werking hebben. Andere bezienswaardigheden zijn verschillende kerken, waaronder de Marktkirche, de St.-Bonifatiuskirche, de Friedenskirche en de Lutherkirche. Het grootste museum in de stad is Museum Wiesbaden en het mooiste park om heerlijk doorheen te lopen is het Kurpark.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op