De milieuzone van Tübingen

Tübingen is een van de vele steden in Baden-Württemberg met een eigen milieuzone, waarbinnen het groene milieuvignet vereist is. Voertuigen zonder milieuvignet of met de oudere rode en gele vignetten worden niet meer toegelaten. Op deze pagina leer je alles wat je moet weten over de situatie in Tübingen. Aan het einde geven we je uitleg over het aanvragen van het vignet.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Tübingen

De grenzen van de milieuzone van Tübingen volgen de grenzen van het stadsgebied. Het milieuvignet is hierdoor niet alleen in de binnenstad, maar ook in tal van voorsteden en omliggende dorpen verplicht. Op de kaart staat de milieuzone aangegeven met oranje. Houd in het achterhoofd dat de iets ten oosten van Tübingen gelegen stad Reutlingen een eigen milieuzone heeft, die echter niet aan die van Tübingen grenst.

kaart milieuzone Tübingen

In tegenstelling tot sommige andere steden met een milieuzone, kent de zone in Tübingen geen uitzonderingen zoals belangrijke doorgaande wegen. Op de B296 naar Herrenberg, op de B28 naar Rottenburg en de B27 naar Hechingen is binnen het stadsgebied van Tübingen het milieuvignet dus altijd verplicht. De andere kant op, richting Reutlingen, zul je op de B28 en de B27 opnieuw over een vignet moeten beschikken.

Ben je op doorreis en wil je de milieuzones van Tübingen en Reutlingen vermijden? Overweeg dan de A81 ongeveer 15 kilometer ten westen van de stad. Op de Duitse autosnelwegen is een milieuvignet nooit verplicht.

Parkeren zonder milieuvignet

Doordat de milieuzone van Tübingen het volledige stadsgebied beslaat, is parkeren aan de rand van de zone lastig. De grote parkeerterreinen vanaf waar je eenvoudig de binnenstad bereikt liggen namelijk stuk voor stuk binnen de milieuzone. Wat je nog wel kunt overwegen is parkeren bij de stations van Wannweil (A op de kaart) en Pfäffingen (B). Vanaf hier kun je dan de trein naar het centrale station van Tübingen nemen. Let er wel op dat je voor een retour voor meerdere personen als snel meer kwijt bent dan voor de aanschaf van het milieuvignet.

Milieuvignet voor Tübingen kopen

Het groene milieuvignet

Heb je reeds het groene milieuvignet? Dan is het niet nodig een nieuwe aan te schaffen. Zolang je auto en kenteken niet veranderen, is het vignet namelijk onbeperkt geldig. Heb je nog geen milieuvignet? Kijk dan eens naar ons bestelformulier. Binnen één werkdag na het plaatsen van je bestelling gaat je vignet dan al met de post. Betalen kan uiteraard via Bancontact, maar ook met je creditcard, rechtstreeks via je Belgische bank of met iDEAL.

Direct naar het bestelformulier

Ben je al in Duitsland en is de post afwachten geen optie meer? Dan kun je terecht bij bedrijven die een uitlaatgastest mogen uitvoeren, zoals de DEKRA, de TÜV en veel grotere autogarages. Zorg wel dat je het vignet koopt voordat je een milieuzone binnenrijdt.

Overnachten in Tübingen

Ga je binnenkort naar Tübingen en ben je nog op zoek naar een plek om te overnachten? Op deze pagina over Tübingen op Booking.com vind je alle hotels in de stad en kun je direct een kamer boeken. Dit doe je altijd tegen de scherpste prijs, omdat Booking.com de grootste reserveringssite is van Europa.

Wat is er te zien in Tübingen?

Tübingen

Tübingen ligt in de deelstaat Baden-Württemberg, aan de rivier de Neckar. De stad ligt in een bosrijke omgeving, waardoor je er mooie wandelingen kunt maken. Naast dat de omgeving uitnodigend is, zijn er ook nog een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Zo torent het oude grafelijke kasteel Hohentübingen boven de stad uit en heb je vanaf de Eberhardsbrug een geweldig uitzicht. Op het Marktplatz vind je het oude stadhuis en in de Hölderlintoren kun je naar het museum. Ook de kapittelkerk St.-Georg is de moeite waard, waar je onder meer 14 graftomben kunt bekijken. Naast de stad ligt het dorp Bebenhausen. Dit was vroeger een cisterciënzerklooster maar is tegenwoordig onder andere een museum.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op