De milieuzone van Herrenberg

De kleine Duitse stad Herrenberg, gelegen ten oosten van het Zwarte Woud, kent sinds 2009 een milieuzone. Het groene milieuvignet is verplicht als je de stad met de auto wilt bezoeken. Bekijk hieronder de kaart en lees verder voor meer informatie over de situatie in Herrenberg.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Herrenberg

Herrenberg is niet al te groot en dit gaat ook op voor de milieuzone. Enkel de eigenlijke stad Herrenberg zelf is betroffen. De omliggende dorpen die officieel onder de stad vallen, liggen allemaal buiten de milieuzone. Het gaat dan bijvoorbeeld om Affstät, Kuppingen, en Gültstein. Hier is het vignet niet nodig.

kaart milieuzone van Herrenberg

Voor doorgaand verkeer is het in Herrenberg vrij eenvoudig de milieuzone te omzeilen als je vanuit Sindelfingen naar Nagold rijdt of andersom. Neem de Daimler Straße en de Zeppelinstraße en rijdt via het bedrijventerrein ten noorden van de stad. Deze straat vormt de rand van de milieuzone, maar maakt er nog net geen deel vanuit. Komt je via de B296 vanaf de A81 ten zuidoosten van Herrenberg, dan is het helaas niet mogelijk de milieuzone te vermijden.

Parkeren zonder milieuvignet

Wil je enkel het mooie historische centrum of de resten van het kasteel van Herrenberg bezoeken? Dan kun je nog overwegen zonder vignet buiten de milieuzone te parkeren. Kies hiervoor één van de grote winkels te noorden van de Daimler Straße (A op de kaart). Vanaf hier loop je in 15 minuten naar het centrum.

Denk er wel aan dat in de deelstaat Baden-Württemberg veel steden een milieuzone hebben. Om verrassingen te voorkomen is het toch aan te raden het milieuvignet aan te schaffen.

Milieuvignet voor Herrenberg kopen

Het groene milieuvignet

Beschik je nog niet over een milieuvignet voor je auto, vraag deze dan eenvoudig aan via het bestelformulier op onze website. Betalen kan onder meer via Bancontact, met je creditcard of in sommige gevallen rechtstreeks via je Belgische bank. Binnen één werkdag na het plaatsen van je bestelling wordt het vignet met de post verstuurd.

Direct naar het bestelformulier

Volledig elektrische voertuigen, auto’s met een benzinemotor die voldoen aan uitlaatgasnorm Euro 1 en voertuigen met een dieselmotor die voldoen aan Euro 4 komen allemaal in aanmerking voor het groene milieuvignet. De uitlaatgasnorm lees je af op je kentekenbewijs, bij punt V.9.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op