De milieuzone van Reutlingen

Reutlingen, een oude stad ten zuiden van Stuttgart in de deelstaat Baden-Württemberg, kent al sinds 2008 een eigen milieuzone. Binnen deze zone is het groene milieuvignet vereist. Oudere en vervuilende voertuigen komen niet voor dit vignet in aanmerking en worden op deze wijze uit de stad geweerd. Bekijk hieronder de kaart van de milieuzone of lees verder hoe je het vignet voor jouw auto aanvraagt.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Reutlingen

Zoals met wel meer milieuzones het geval, is de zone van Reutlingen behoorlijk groot. Het volledige stadsgebied, ook buiten de bebouwde kom, valt binnen de zone. Later is het in het oosten aangrenzende Eningen unter Achalm daarbij gekomen. Verder ook goed om te weten dat Tübingen ten westen van Reutlingen een eigen milieuzone kent. Deze staat niet op de onderstaande kaart aangegeven.

kaart milieuzone Reutlingen

Reutlingen kent verder geen uitzonderingen op de milieuzone, zoals belangrijke doorgaande wegen. Ben je bijvoorbeeld op de B313 onderweg en heb je geen milieuzone, dan zul je flink moeten omrijden. De B297 ten noorden van Reutlingen ligt net buiten de milieuzone, maar wil je deze weg volgen dan kom je uiteindelijk in de milieuzone van Tübingen terecht. Kortom, zorg simpelweg voor een milieuvignet als je dit deel van Duitsland bezoekt.

Parkeren zonder milieuvignet

Blijkt dat je auto niet voor een milieuvignet in aanmerking komt, dan wordt het lastig Reutlingen te bezoeken. Doordat de milieuzone zo groot is, liggen zo goed als alle grote parkeerterreinen binnen de zone. Wat je kunt proberen is parkeren bij het station in Wannweil. Vanaf hier gaan er regelmatige treinen naar het centrum van Reutlingen. Bij het station is geen grote parkeerplaats en eventueel zul je langs de straat in de omliggende woonwijk moeten parkeren.

Milieuvignet voor Reutlingen kopen

Het groene milieuvignet

Gelukkig komen de meeste voertuigen voor het in Reutlingen verplichte groene vignet in aanmerking. Heb je een auto met een LPG- of benzinemotor, dan moet deze voldoen aan milieunorm Euro 1. De meeste voertuigen van na 1992 voldoen hieraan. Voor diesels ligt de grens bij milieunorm Euro 4 vanaf 2006 en volledig elektrische wagens krijgen automatisch het groene vignet. Twijfel je, dan kun je de milieunorm van jouw auto aflezen bij punt V.9 op je kentekenbewijs.

Direct naar het bestelformulier

De eenvoudigste manier het vignet aan te vragen is online, bijvoorbeeld via het bestelformulier op onze website. Binnen maximaal één werkdag gaat het vignet dan met de post. Betalen doe je veilig via Bancontact, je creditcard of iDEAL.

Overnachten in Reutlingen

Wanneer je op zoek bent naar een overnachting in Reutlingen, kun je het beste kijken naar deze pagina op Booking.com. Hier vind je niet alleen alle hotelopties overzichtelijk bij elkaar, maar kun je ook direct een kamer boeken tegen een scherpe prijs. Je hoeft bij de meeste hotels pas na aankomst te betalen.

Wat is er in Reutlingen te doen?

Reutlingen

Foto van Reutlingen door Peter Schmelzle (CC BY-SA 3.0)

Reutlingen is een historische stad vlak bij de Schwäbische Alb, een middelgebergte van 600 tot 1000 meter hoogte. De Tübinger Tor en de Marienkirche zijn bekende gebouwen van de stad, maar dat is niet alles. Ook is er een historisch museum en een Naturkundemuseum in de stad te vinden. Verder richt de stad zich voornamelijk op ontspanning. Uiteraard zijn er ook meerdere cafés en restaurants te vinden. Ook kasteel Lichtenstein bevindt zich in Reutlingen en is zeker de moeite waard om naartoe te gaan.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op