De milieuzone van Mönchengladbach

De Duitse stad Mönchengladbach, net tussen Düsseldorf en de Nederlandse grens, heeft sinds 2013 een eigen milieuzone. Binnen deze zone worden oudere en vervuilende voertuigen geweerd. Deze voertuigen komen namelijk niet voor het verplichte groene milieuvignet in aanmerking. Op deze pagina lees je meer over de milieuzone van Mönchengladbach en hoe je het vignet kunt aanvragen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Mönchengladbach

De milieuzone van Mönchengladbach, op de kaart aangegeven met oranje, is vrij groot. Behalve het centrum van de stad, vallen ook veel buitenwijken binnen de zone. Dit geldt tevens voor Rheydt, wat vroeger een zelfstandige stad was maar vandaag de dag een stadsdeel van Mönchengladbach is.

kaart milieuzone Mönchengladbach

In tegenstelling tot in bijvoorbeeld Düsseldorf of Keulen iets naar het zuidoosten, zijn er in Mönchengladbach geen uitzonderingen zoals doorgaande wegen binnen de milieuzone. Wel is het zo dat de het vignet niet verplicht is op de wegen aan de rand van de zone. Denk dan bijvoorbeeld aan de A61 in het westen of de B230 en B57 in het noorden van Mönchengladbach.

Parkeren zonder milieuvignet

Afhankelijk van je bestemming in de stad, kan het een optie zijn buiten de milieuzone te parkeren en te voet of met het openbaar vervoer je reis voort te zetten. In Mönchengladbach kun je goed terecht op de Platz der Republik aan de andere kant van het centraal station, Hauptbahnhof Mönchengladbach. De parkeerplaatsen hier liggen buiten de milieuzone, waardoor een vignet niet nodig is. Op de kaart staat het plein aangegeven met de letter A. Is Rheydt je bestemming, dan kun je vanaf het station een trein nemen naar station Rheydt.

Bedenkt wel dat buiten de milieuzone parkeren vaak niet goedkoper is als je binnen de stad het openbaar vervoer moet nemen. Ook ben je flink wat meer tijd kwijt. Deze mogelijkheid is daarom alleen aan te raden als je auto niet voor het milieuvignet in aanmerking komt.

Milieuvignet voor Mönchengladbach kopen

Het groene milieuvignet

Volledig elektrische auto’s, auto’s met een benzine-, LPG- of hybridemotor die voldoen aan Euro 1 en auto’s met een dieselmotor die voldoen aan Euro 4, krijgen het groene vignet. De betreffende milieuklasse, Euro 1 tot en met Euro 6, kun je op je kentekenbewijs aflezen bij punt V.9. Twijfel je of je auto in aanmerking komt? Dan kun je dit altijd vooraf navragen via ons contactformulier.

Direct naar het bestelformulier

Wil je het vignet liever meteen aanvragen? Ga dan naar het bestelformulier. Binnen één werkdag wordt het vignet dan in Duitsland voor je uitgegeven, waarna het met de post naar je adres in België verstuurd wordt.

Overnachten in Mönchengladbach

Ga je binnenkort naar Mönchengladbach en ben je nog op zoek naar een overnachting? Kijk dan eens naar Booking.com. Op deze pagina over Mönchengladbach vind je alle mogelijke opties voor een overnachting en kun je direct de kamer van jouw voorkeur reserveren.

Wat is er in Mönchengladbach te zien?

Mönchengladbach

Schloss Rheydt in Mönchengladbach, foto door Heribert Pohl (CC BY-SA 2.0)

De kreisfreie Stadt Mönchengladbach ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. In Mönchengladbach vind je drie musea, te weten Museum Abteiberg, het Skulpturengarten Museum Abteiberg en Schloss Rheydt. In deze laatste vind je, naast de vaste collectie uit de renaissance- en baroktijd, ook de textielgeschiedenis van de stad. De kerken Munster van Mönchengladbach en Stadskerk Alter Markt zijn ook de moeite waard, evenals Kloster Neuwerk en de St.-Vituskerk.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op