De milieuzone van Langenfeld

Het Duitse stadje Langenfeld, halverwege langs de Rijn tussen Düsseldorf en Keulen, kent sinds 2013 een eigen milieuzone. Het groene milieuvignet is verplicht als je Langenfeld met de auto bezoekt. Bekijk hieronder de kaart of lees meer over hoe je het vignet kunt bestellen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Langenfeld

De milieuzone van Langenfeld is voor bezoekers één van de minst ingrijpende van Duitsland. Dit komt omdat de zone, net als Langenfeld zelf overigens, niet heel groot is. Enkel een deel van het bedrijventerrein langs de A3 en een kleine woonwijk maken deel uit van de regeling. In de rest van de stad, inclusief het winkelcentrum, is een milieuvignet niet nodig.

kaart milieuzone Langenfeld

De grens van de zone van Langenfeld wordt gevormd door de Industriestraße langs het spoort, de Winkelsweg, de A3 en de Hardt. Op deze wegen zelf is het vignet nog niet verplicht. In het geval van de A3 is het overigens goed te weten dat een milieuvignet op de Autobahn in heel Duitsland nooit vereist is.

Parkeren zonder milieuvignet

In tegenstelling tot de nabijgelegen grote steden Düsseldorf en Keulen, is het in Langenfeld gelukkig niet nodig ver buiten de milieuzone te parkeren als je geen milieuvignet hebt. Parkeer je langs de rand, dan zul je zelden meer dan 5 minuten moeten lopen. Tenzij je dus echt met je voertuig bij een van de bedrijven binnen de milieuzone van Langenfeld moet zijn, kunnen we de aanschaf van het vignet niet aanraden.

Milieuvignet voor Langenfeld kopen

Het groene milieuvignet

Het milieuvignet vraag je snel aan via het bestelformulier op onze website. Je vignet wordt dan in Duitsland voor je uitgegeven, waarna het binnen één werkdag al met de post gaat. Betalen kan uiteraard met Bancontact, maar ook met je creditcard, iDEAL of een aantal Belgische banken. Komt je voertuig niet in aanmerking? Dan krijg je vanzelfsprekend je geld terug.

Direct naar het bestelformulier

Ben je al in Duitsland en lukt het niet meer het vignet online aan te vragen? Dan kun je ook terecht bij inspectiebedrijven zoals de TÜV en de DEKRA. Hier kan het vignet ter plaatse voor je worden uitgegeven, wat vaak vrij snel geregeld is. Zorg wel dat je je kentekenbewijs bij de hand hebt.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op