De milieuzone van Krefeld

De Duitse stad Krefeld, net ten westen van de Rijn en niet ver bij Duisburg en Düsseldorf vandaan, beschikt zoals veel steden in Noordrijn-Westfalen over een eigen milieuzone. Reis je naar Kkrefeld, dan is het groene milieuvignet verplicht. Deze verplichting geldt ook voor buitenlandse voertuigen. Op deze pagina hebben we een kaart voor je en vertellen we hoe je het vignet aanvraagt.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Krefeld

De milieuzone van Krefeld is in verhouding tot sommige andere milieuzones in Duitsland relatief klein. Enkel in het centrum en een aantal meteen aangrenzende woonwijken is het vignet verplicht. De grens wordt in grote lijnen gevormd door:

Let er op dat genoemde straten zelf geen deel uitmaken van de milieuzone. Passeer je het centrum van Krefeld via bijvoorbeeld de B57 ten zuiden van het centrum, dan is een milieuvignet dus niet nodig.

kaart milieuzone Krefeld

Verder zijn er nog enkele uitzonderingen op de milieuzone. Zo valt het ziekenhuis Maria-Hilf zonder vignet vanaf de B57 te bereiken. Twee grote parkeerterreinen aan diezelfde B57, bij de Obergath en de Untergath, liggen officieel eveneens binnen de zone, maar het vignet is hier opnieuw niet nodig. Op de kaart zijn deze uitzonderingen met blauw gemarkeerd.

Parkeren zonder milieuvignet

Bezoek je Krefeld, maar komt je auto niet voor het milieuvignet in aanmerking? Dan kun je op een aantal locaties net buiten de milieuzone parkeren. Met het openbaar vervoer geraak je dan in ongeveer 15 minuten alsnog in de binnenstad.

  1. Großmarkt: tramlijn 44
  2. Sprödentalplatz: tramlijnen 42 en 43
  3. Grundend: lijnen U70 en U76
  4. Birkschenweg: tramlijn 44

Bedenk wel dat je gewoon voor het openbaar vervoer moet betalen. Komt je auto voor het vignet in aanmerking, dan ben je met het aanschaffen van het vignet al snel goedkoper uit.

Milieuvignet voor Krefeld kopen

Het groene milieuvignet

De eenvoudigste manier om het milieuvignet voor jouw auto te krijgen is via ons bestelformulier. De bestelling is binnen enkele minuten voltooid en betalen kan via Bancontact, iDEAL, rechtstreeks via sommige Belgische banken en met de meeste gangbare creditcards. Lees voor meer informatie ook ons overzicht van veelgestelde vragen.

Direct naar het bestelformulier

De meeste auto’s, bussen en vrachtwagens komen voor het groene milieuvignet in aanmerking. Heeft je voertuig een LPG- of benzinemotor? Dan moet deze aan uitlaatgasnorm Euro 1 (vanaf 1993) voldoen. Diesels moeten voldoen aan Euro 4 (vanaf 2006) en volledig elektrische voertuigen krijgen altijd het groene vignet.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op