De milieuzone van Heidenheim

De Duitse stad Heidenheim an der Brenz, in het oosten van de deelstaat Baden-Württemberg, beschikt sinds 2012 over een milieuzone. Ga je met de auto naar Heidenheim, dan is binnen deze zone is het groene milieuvignet verplicht. De voor oudere diesels bedoelde rode en gele vignetten zijn niet toegestaan. Op deze pagina hebben we een kaart van de zone en meer informatie over de situatie in Heidenheim voor je.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Heidenheim

De milieuzone van Heidenheim omvat de volledige bebouwde kom, met uitzondering van een aantal kleine woonwijken in het uiterste noorden en zuiden langs de B19. De bedrijventerreinen die je hier vindt, liggen ook net buiten de milieuzone.

kaart milieuzone Heidenheim

Er zijn geen doorgaande wegen via welke je de milieuzone van Heidenheim kunt passeren. Het vignet is ook verplicht op de B19 en de B466. Wil je vanaf de A7 richting Stuttgart of andersom rijden, dan neem je het beste een afrit eerder of later. Ten noorden van Heidenheim kun je kiezen voor de afrit Aalen, ten zuiden voor de afrit Niederstotzingen. Kijk uit dat je niet de afrit Giengen neemt. Vanaf daar ben je via de B19 namelijk zo weer terug in Heidenheim.

Parkeren zonder milieuvignet

Wil je Heidenheim bezoeken, bijvoorbeeld om het kasteel te zien, maar komt je auto niet voor een milieuvignet in aanmerking? Dan kun je ten noorde of ten zuiden van de zone parkeren op het bedrijventerrein. Je vindt hier twee treinstations:

  1. Heidenheim-Mergelstetten
  2. Heidenheim-Schnaitheim

In het geval van Heidenheim-Schnaitheim ligt het station binnen de milieuzone. De parkeerplaatsen van Kaufland of Bauhaus liggen wel net buiten de zone. Vanaf hier loop je in 15 minuten naar het station. Doordat Heidenheim geen grote stad is, gaan de treinen niet heel regelmatig.

Milieuvignet voor Heidenheim kopen

Het groene milieuvignet

Voor het in Heidenheim verplichte groene milieuvignet, komen de meeste auto’s vandaag de dag in aanmerking. Enkel diesels van voor 2006 en auto’s met een benzinemotor van voor 1993 krijgen geen vignet. Let er wel op dat dit algemene richtlijnen zijn. Soms komen iets oudere voertuigen wel en iets oudere voertuigen niet in aanmerking. Volledig elektrische voertuigen krijgen automatisch het groene vignet.

Direct naar het bestelformulier

Via het bestelformulier op onze website kun je het milieuvignet binnen enkele minuten aanvragen. Het vignet gaat na het plaatsen van je bestelling meestal nog dezelfde werkdag met de post. Betalen kan onder meer via Bancontact, met je creditcard of met iDEAL. Zie voor meer informatie ook onze veelgestelde vragen.

Heb je al een groen vignet van een eerder bezoek aan Duitsland? Dan is het niet nodig een nieuw vignet te kopen. Het Duitse milieuvignet verloopt in tegenstelling tot tolvignetten niet.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op