De milieuzone van Overath

Overath, een klein stadje ongeveer 25 kilometer ten oosten van Keulen, beschikt sind 2017 over een eigen milieuzone. Binnen deze milieuzone is het groene milieuvignet verplicht. Oudere en vervuilende voertuigen komen niet voor dit vignet in aanmerking en worden op deze manier in Overath geweerd. Bekijk hieronder de kaart of leer hoe je het vignet aanvraagt.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Overath

Overath is geen grote stad, wat betekent dat de milieuzone ook niet al te groot is. Op de kaart hebben we de zone voor je aangegeven met oranje. Het centrum en de direct aangrenzende woonwijken vallen binnen de zone. Het grote bedrijventerrein ten noordoosten van de stad, langs de A4, valt buiten de zone. Een milieuvignet is hier niet nodig.

kaart milieuzone Overath

Let er wel op dat het in Overath niet mogelijk is via de B484 de milieuzone te passeren zonder ver om te rijden. Via de A4, die ten noorden van het stadje ligt, kun je de zone wel passeren. Deze ligt volledig buiten de milieuzone en bovendien is een vignet op de Duitse autosnelwegen nooit verplicht.

Parkeren zonder milieuvignet

Moet je desondanks in Overath zijn en komt je auto niet in aanmerking voor het groene milieuvignet? Dan kun je gelukkig relatief eenvoudig buiten de milieuzone parkeren. Kom je vanaf de A4, dus vanuit het noordoosten, gebruik dan de parkeerplaats bij het station (A op de kaart). Deze is te bereiken via de Dr.-Ringens-Straße, waar een vignet nog net niet verplicht is. Kom je juist uit het zuidwesten, via de B484, dan kun je parkeren bij de Steinhof Passage (B).

Milieuvignet voor Overath kopen

Het groene milieuvignet

Wil je voor je bezoek aan Overath of andere Duitse plaatsen met een milieuzone alvast je vignet regelen? Dan kan dit via het bestelformulier op onze website. We doen het vignet dan binnen één werkdag na uitgifte in Duitsland met de post. Betalen doe je veilig via Bancontact, met je creditcard of iDEAL.

Direct naar het bestelformulier

Zo goed als alle auto’s komen tegenwoordig voor het groene milieuvignet in aanmerking. Alleen als je een oude diesel van voor 2006 of een auto met een LPG- of benzinemotor van voor 1993 hebt, is er kans dat je geen vignet krijgt. Je krijgt in dat geval hiervan bericht en je aankoopbedrag wordt dan volledig teruggestort.

Wat is er in Overath te zien?

Overath

Foto van Overath door Morty (CC BY 4.0)

De stad Overath is gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad is niet heel groot, maar heeft wel veel natuur waardoor er mooie wandelingen gemaakt kunnen worden. Qua bezienswaardige gebouwen vind je niet veel in Overath. Behalve het station en het gemeentehuis, vind je hier ook de St.-Walburgakerk. Je vindt er ook Schloss Bensberg, maar dit is tegenwoordig een hotel. Wat er wel te vinden is, is erg veel natuur en de rivier de Agger. Ga zelf op onderzoek uit, volg één van de beschikbare wandelroutes of ga naar Naafbachtal Nature Reserve, een natuurreservaat.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op