De milieuzone van Offenbach

Waar het aangrenzende Frankfurt al langer een milieuzone kende, heeft Offenbach am Main in 2015 een eigen milieuzone ingevoerd. Binnen deze zone is net als in Frankfurt en de meeste andere Duitse milieuzones, het groene milieuvignet vereist. Op deze pagina hebben we een kaart en meer uitleg voor je. Ook lees je hoe je het vignet aanvraagt.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Offenbach

De milieuzone van Offenbach staat op de kaart hieronder aangegeven met geel. Die van Frankfurt is aangegeven met groen en loopt ook buiten de kaart verder door. In Offenbach wordt de grens van de milieuzone gevormd door de A3 in het westen, de rivier de Main in het noorden en de A661 in het zuiden. In het oosten bepaalt de grens van het stadsgebied het einde van de zone.

kaart milieuzone Offenbach

Doordat de autosnelweg in Duitsland nooit deel is van een milieuzone, is het vignet nog niet verplicht op de A3 en de A661. Passeer je Frankfurt en Offenbach slechts, dan hoef je je dus geen zorgen over een mogelijke boete te maken. Op andere grote doorgaande wegen binnen de zone, zoals de B43 en de B448, is een vignet wel nodig.

Parkeren zonder milieuvignet

Afhankelijk van je bestemming in Offenbach, kun je ervoor kiezen buiten de milieuzone te parkeren. Een redelijk goede mogelijkheid vind je op het bedrijventerrein ten noorden van de rivier. Dit valt buiten de stadsgrenzen en een vignet is hier niet nodig. Je vindt hier ook een zeer grote parkeerplaats (A op de kaart. Via de Carl-Ulrich-Brücke loop je vervolgens in 20 minuten naar het centrum van Offenbach. Loop je liever niet? Kijk dan eens naar het station van Mülheim am Main (B) vanaf waar je lijnen S8 en S9 van de S-Bahn naar Offenbach kunt nemen.

Milieuvignet voor Offenbach kopen

Het groene milieuvignet

Heb je al een keer een milieuvignet voor een andere Duitse bestemming gekocht? Dan is het niet nodig een nieuw vignet te kopen. Het Duitse milieuvignet is namelijk in heel Duitsland geldig en verloopt niet zolang je auto nog altijd over hetzelfde kenteken beschikt. Let er wel op dat het om het groene vignet moet gaan. De oude rode en gele vignetten zijn niet meer geldig in de milieuzone van Offenbach.

Direct naar het bestelformulier

Ga naar het bestelformulier op onze website om het vignet snel en zonder moeite aan te vragen. Na uitgifte in Duitsland, wat niet meer dan één werkdag duurt, wordt het vignet per post toegestuurd. Betalen kan via Bancontact, je creditcard of iDEAL.

Overnachten in Offenbach

Wil je graag een overnachting regelen in Offenbach, dan is het aan te raden naar deze pagina over Offenbach op Booking.com te kijken. Hier zie je alle hotels en kun je direct een kamer reserveren. Dit doe je altijd tegen de scherpste prijs, omdat Booking.com de grootste reserveringssite van Europa is.

Wat is er te doen in Offenbach?

Offenbach

Foto van Offenbach door X-Trex-FFM (CC BY 3.0)

Offenbach is een stad in de deelstaat Hessen, meteen ten oosten van Frankfurt am Main. Een van de bezienswaardigheden in de stad is het Klingspor-Museum. Dit is een museum waarin je meer te weten komt over de kunst en productie van boeken en typografie. Ook vind je in Offenbach Schloss Isenburg en het Rumpenheimer Schloss. Een mooie wandeling door de stad of het park maken is altijd een goed idee, en er zijn, vooral in de zomer, vaak evenementen of markten in de stad te vinden.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op