De milieuzone van Neuss

De Duitse stad Neuss, direct aan de andere kant van de Rijn bij Düsseldorf, kent een eigen milieuzone waarbinnen het groene milieuvignet verplicht is. Voertuigen met de oudere rode en gele vignetten worden niet meer toegelaten. Op deze pagina kun je een kaart van de milieuzone bekijken. Ook vertellen we je hoe je het vignet voor jouw auto aanvraagt.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Neuss

Zoals op de onderstaande kaart te zien, is de milieuzone van Neuss niet al te groot. Enkel het centrum zelf valt onder de regeling. In de buitenwijken en de grote haven van de stad is een milieuvignet niet verplicht. Wel belangrijk om te weten is dat de milieuzone van Düsseldorf ook ten westen van de Rijn en net iets ten noorden van Neuss doorloopt. Officieel behoort dit namelijk nog aan de stad Düsseldorf toe.

kaart milieuzone Neuss

Het milieuvignet is overigens niet verplicht op de wegen die de rand van de milieuzone vormen. Het begin van de zone staat op alle grote wegen aangegeven met borden. Rijd je langs Neuss, bijvoorbeeld via de A52, de A57 of de B1? Ook dan is een vignet niet nodig. Deze wegen liggen allemaal buiten de milieuzone van Neuss. Op de Duitse autosnelwegen is het vignet bovendien nooit verplicht.

Parkeren zonder milieuvignet

Moet je toch in Neuss zijn, maar heb je niet op tijd een vignet kunnen bemachtigen? Dan kun je overwegen buiten de milieuzone te parkeren. Doordat de milieuzone niet al te groot is, kun je de meeste locaties in de stad binnen 15 minuten alsnog te voet bereiken. Onze aanrader is de parkeerplaats op de Wendersplatz (A op de kaart), vlakbij de paardenrenbaan van Neuss. Het marktplein en de meeste grote winkels bevinden zich hier in de buurt.

Milieuvignet voor Neuss kopen

Het groene milieuvignet

Niet alle voertuigen komen in aanmerking voor het groene milieuvignet. Oudere diesels die niet voldoen aan milieunorm Euro 4 en auto’s met een benzinemotor die niet voldoen aan uitlaatgasnorm Euro 1 krijgen het vignet niet. In de praktijk gaat het dan om diesels van voor 2006 en overige auto’s van voor 1993. Nieuwere, minder vervuilende auto’s komen wel voor het vignet in aanmerking.

Direct naar het bestelformulier

Via het bestelformulier op onze website kun je het vignet voor jouw auto binnen enkele minuten aanvragen. Binnen maximaal een werkdag gaat het vignet dan met de post. Bekijk eventueel ook nog onze veelgestelde vragen voor meer informatie over het bestelproces.

Overnachten in Neuss

Ben je van plan in Neuss te overnachten? Kijk dan snel naar dit overzicht van accommodaties in Neuss op Booking.com. Je kunt dan direct een kamer boeken, zodat je zeker bent van een slaapplek. Betalen doe je pas na aankomst.

Wat is er in Neuss te zien?

Neuss

Quirinusmunster van Neuss door Zairon (CC BY-SA 3.0)

Neuss is een stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, tegenover Düsseldorf aan de andere kant van de Rijn. Het is de grootste niet-Kreisfreie Stadt van Duitsland. Neuss behoort ook tot de oudste steden van Duitsland. De geschiedenis gaat terug tot de eerste eeuw voor Christus. Het belangrijkste monument van Neuss is de romaanse Quirinusmunster. In deze basiliek bevinden zich de relieken van Quirinus. Het is een imposant gebouw dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ook de stadspoort Obertor van Neuss, het beeld Pelgrim naar Santiago de Compostella en het station van Neuss zijn interessant om te bezoeken. Wil je graag iets actiefs doen? Neuss heeft ook een skihal waar je naartoe kunt gaan.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op