De milieuzone van Mühlacker

In het Duitse dorp Mühlacker, vlakbij Pforzheim in Baden-Württemberg, is sinds enige jaren een milieuvignet verplicht. Het gaat dan net als alle andere milieuzones in deze deelstaat om het groene milieuvignet. Voertuigen met de oudere rode en gele vignetten worden niet meer toegelaten. Op deze pagina kun je een kaart van de milieuzone in Mühlacker bekijken en lees hoe je je het milieuvignet voor jouw auto kunt aanvragen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Mühlacker

Net als de meeste milieuzones van kleine plaatsen in Duitsland, is de milieuzone van Mühlacker niet heel groot. Enkel een deel van het centrum tussen de B10 en het spoor maken deel uit van de milieuzone. In de woonwijken ten noorden van het spoor, en ten westen en zuiden van de B10, is een milieuvignet niet verplicht. Ook het kleine bedrijventerrein ten noordoosten van het centrum valt er net buiten. De Kißlingweg en de Industriestraße vormen hierbij de grens.

kaart milieuzone Mühlacker

We hebben de milieuzone van Mühlacker op de kaart hierboven met oranje aangegeven. Ben je op doorreis naar bijvoorbeeld Pforzheim? Dan kun je de milieuzone vrij eenvoudig passeren via de B10. Deze weg ligt weliswaar aan de rand van de zone, maar maakt er nog geen deel van uit.

Parkeren zonder milieuvignet

Wil je wel Mühlacker bezoeken, maar kom je er pas te laat achter dat een milieuvignet verplicht is? Dan kun je altijd nog buiten de milieuzone parkeren. Voor de hand liggen in dat geval de twee parkeerplaatsen aan weerszijden van het station, aangegeven met de letter A op de kaart. Vanaf hier loop je eenvoudig het centrum in. Let er wel op dat je om de milieuzone heen rijdt om het station te bereiken.

Milieuvignet voor Mühlacker kopen

Het groene milieuvignet

Verreweg de meeste voertuigen die vandaag de dag op de weg rijden komen voor het groene milieuvignet in aanmerking. Heb je een LPG-, een benzine- of een hybridemotor? Dan moet je voertuig minimaal voldoen aan uitlaatgasnorm Euro 1. De meeste voertuigen van na 1993 voldoen hier aan. Heb je een diesel? Dan moet deze voldoen aan uitlaatgasnorm Euro 4. Meestal gaat het dan om voertuigen van na 2005. Volledig elektrische auto’s komen altijd voor het groene vignet in aanmerking.

Direct naar het bestelformulier

Ga naar het bestelformulier om het vignet meteen voor jouw auto aan te vragen. Binnen één werkdag na het plaatsen van je bestelling gaat het vignet al vanuit Duitsland met de post. Betalen doe je veilig via Bancontact, iDEAL, je creditcard or rechtstreeks via je bank.

Overnachten in Mühlacker

Wil je graag in Mühlacker overnachten, dan is het aan te raden naar deze pagina over Mühlacker op Booking.com te kijken. Hier vind je alle mogelijke opties voor een overnachting en kun je je kamer direct boeken. Betalen doe je meestal pas na aankomst.

Wat is er in Mühlacker te doen?

Mühlacker

Foto van Mühlacker door SteveK (CC BY-SA 3.0)

Mühlacker is met ongeveer 25.000 inwoners een vrij kleine stad. Tot de grotere bezienswaardigheden behoort de ruïne van Löffelstelz, een kasteel dat in de 13e eeuw gebouwd werd. Verder zijn er een aantal oude kerken en mooie, voor deze omgeving typische vakwerkhuizen. Ten noorden van Mühlacker vind je wijngaarden en een aangenaam heuvelachtig landschap.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op