De milieuzone van Limburg an der Lahn

Limburg an der Lahn, een kleine stad tussen Frankfurt en Koblenz in, kent sinds 2018 een eigen milieuzone. Binnen deze zone is het groene milieuvignet verplicht, net als in de meeste andere Duitse milieuzones. De meeste voertuigen komen voor dit vignet in aanmerking. Op deze pagina vertellen je meer over de situatie in Limburg en hoe je je vignet kunt aanvragen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Limburg an der Lahn

De milieuzone van Limburg beslaat behalve het centrum van de stad ook enkele woonwijken. De meeste bedrijventerreinen, zoals die ten noorden van de A3 en die ten zuiden van de stad, vallen er echter buiten. De dorpen Diez en Elz die aan Limburg zijn vastgegroeid, liggen eveneens buiten de milieuzone. Verder is een milieuvignet in Duitsland nooit verplicht op de autosnelweg. Passeer je Limburg an der Lahn via de A3, dan zul je geen boete ontvangen als je geen vignet hebt.

milieuzone Limburg an der Lahn

De grens van de milieuzone van Limburg wordt gevormd door de A3 en de B8 in het noorden, de B417 in het oosten, de grens met de deelstaat Rheinland-Pfalz in het zuiden, en het spoor naar Elz in het westen. Op de wegen die de rand van de milieuzone vormen, zoals de B417, is het vignet niet verplicht.

Parkeren zonder milieuvignet

Ben je op doorreis en heb je geen milieuvignet, maar wil je toch graag eens in Limburg an der Lahn kijken? Dan zijn er een aantal plekken aan de rand van de milieuzone waar je kunt parkeren en nog vrij snel het centrum kunt bereiken. We hebben hieronder onze aanraders op een rij gezet. De letters staan op de kaart met markers aangegeven.

  1. Globus SB-Warenhaus
  2. Bahnhof Limburg-Süd

Vanaf de parkeerplaats van het SB-Warenhaus loop je in ongeveer 20 minuten naar de historische binnenstad. Ook kun je de bus nemen vanaf de Dietkircher Weg aan het zuidelijke uiteinde van de parkeerplaats. Een andere optie is de parkeerplaats bij het station Limburg-Süd. Dit station ligt net buiten de stad en hier stopt de ICE, de Duitse hogesnelheidstrein. Tussen het station en de binnenstad van Limburg an der Lahn rijden regelmatig bussen op en neer.

Milieuvignet voor Limburg an der Lahn kopen

Het groene milieuvignet

Net als overal in Duitsland, kun je het milieuvignet in Limburg krijgen bij autobedrijven die een uitlaatgastest mogen uitvoeren. Vind je dit teveel moeite, dan kun je ook het vignet eenvoudig aanvragen via het bestelformulier op onze website. Het vignet wordt dan binnen één werkdag in Duitsland voor je uitgegeven en daarna per post toegestuurd. Betalen doe je eenvoudig met Bancontact, je creditcard of rechtstreeks via je Belgische bank.

Direct naar het bestelformulier

Om voor het vignet in aanmerking te komen, moet je auto voldoen aan milieunorm Euro 4 als deze een dieselmotor heeft, of aan Euro 1 in het geval van een LPG-, hybride- of benzinemotor. Je vindt deze milieunorm bij punt V.9 op je kentekenbewijs. Volledig elektrische auto’s komen automatisch voor het groene vignet in aanmerking.

Overnachten in Limburg an der Lahn

Ben je op zoek naar een overnachting in Limburg an der Lahn? Bekijk dan dit overzicht van accommodaties in de stad op Booking.com. Hier vind je alle beschikbare hotels en kun je direct een kamer boeken op de gewenste datum.

Wat is er in Limburg an der Lahn te zien?

Limburg

Limburg an der Lahn is een stad in de deelstaat Hessen. Je vindt hier verschillende bezienswaardigheden te vinden die de moeite waard zijn om te bezoeken. De oude binnenstad van Limburg an der Lahn is hier een goed voorbeeld van, maar ook de Dom van Limburg en de Alte Lahnbrücke. Schloss Limburg in Hessen en de St.-Lubentius kerk zijn alleen al mooi om naar te kijken. Wil je graag iets actiefs doen? Ga dan naar Limpark of Sport- und Freizeitpark Limburg-Linter.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op