De milieuzone van Halle (Saale)

Halle an der Saale in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt kent sinds 2011 een milieuzone. Binnen deze zone is het groene milieuvignet verplicht. De oudere rode en gele milieuvignetten zijn niet toegestaan in de stad. Bekijk hieronder de kaart en lees alles over de milieuzone van Halle om je bezoek voor te bereiden.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Halle

De milieuzone van Halle is behoorlijk groot en omvat de historische Altstadt, de Nördliche Innenstadt, het Paulusviertel en de wijk Giebichtenstein. De grenzen worden min of meer gevormd door de rivier de Saale in het westen, de B80 in het zuiden, de Freiimfelder Straße in het oosten en de Paracelcusstraße tot aan de dierentuin in het noordoosten. Let er op dat de B6, die in Halle de B80 en de B100 met elkaar verbindt, door de milieuzone loopt. Een milieuvignet is dus nodig als je via deze straat richting Berlijn wilt rijden.

kaart milieuzone Halle

Het volledige Stadtbezirk West aan de andere kant van de Salle, het Stadsbezirk Nord en alles ten zuiden van de B80 vallen buiten de milieuzone. Een milieuvignet is hier dus niet nodig. Op autosnelwegen in de buurt van Halle, zoals de A14 en de A38, is een vignet ook niet verplicht.

Parkeren zonder milieuvignet

Hoewel de miliezone van Halle tamelijk groot is, kun je vrij gemakkelijk buiten de zone parkeren als je enkel de historische binnenstad wilt bezoeken. Het beste parkeer je dan op het kleine eilandje in de rivier, op de Parkplatz An Der Saline. Vanaf hier gaan er regelmatig trams naar het centrum, maar te voet bereik je het ook in iets meer dan 10 minuten.

  1. An Der Saline
  2. Halle (Saale) Hbf

Een tweede optie zijn de parkeerplaatsen rondom het centraal station van de stad, Halle (Saale) Hbf. Aan de andere kant van de B91 vind je hier ook nog een grote parkeerplaats. In totaal heb je hier meer parkeergelegenheid en gaan er ook regelmatig trams naar de historische binnenstad. Te voet ben je echter bijna 20 minuten onderweg.

Milieuvignet voor Halle kopen

Het groene milieuvignet

Wil je toch met de auto de milieuzone van Halle in of wil je gewoon geen risico lopen? Dan kun je via het bestelformulier op onze website het groene milieuvignet aanvragen. Na het plaatsen van je bestelling gaat de sticker vaak dezelfde dag nog met de post, of de volgende werkdag als je in het weekend bestelt. Betalen kan behalve met je creditcard ook via Bancontact of direct via je Belgische bank.

Direct naar het bestelformulier

De meeste voertuigen met een benzinemotor van na 1992 komen voor het groene vignet in aanmerking. Heb je een auto met een dieselmotor? Dan moet deze voldoen aan emissienorm Euro 4, wat geldt voor de meeste voertuigen van na 2005. Volledig elektrische auto’s krijgen altijd het groene vignet.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op