De milieuzone van Eschweiler

Het Duitse stadje Eschweiler, niet ver voorbij Aken, is een van de kleinere plaatsen in Duitsland met een eigen milieuzone. Deze werd ingevoerd in 2016. Om binnen deze milieuzone te mogen rijden, is het groene milieuvignet verplicht. Lees hieronder meer over de situatie in Eschweiler en bekijk de kaart.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Eschweiler

De milieuzone van Eschweiler is relatief klein, voornamelijk omdat Eschweiler geen grote plaats is. De zone ligt ingeklemd tussen de A4 in het noorden en de Talstraße in het zuiden. Deze wegen zelf maken nog geen deel uit van de milieuzone. Voor doorgaand verkeer is het op bijvoorbeeld de A4 dus niet nodig een milieuvignet te hebben. Dit geldt overigens in heel Duitsland voor alle autosnelwegen. Een vignet is hier nooit verplicht.

kaart milieuzone van Eschweiler

Verder ligt het grote winkelcentrum bij de A4, aangegeven met A op de kaart, ook buiten de milieuzone. In de praktijk is een milieuvignet daarom enkel verplicht wanneer je het centrum van Eschweiler bezoekt of door het stadje rijdt om een andere bestemming te bereiken. In het laatste geval zijn er vanaf de afslagen Eschweiler-West en Eschweiler-Ost op de A4 voldoende mogelijkheden de milieuzone te omzeilen.

Parkeren zonder milieuvignet

Kom je er te laat achter dat een milieuvignet verplicht is in Eschweiler maar moet je wel in het centrum zijn? Dan kun je nog altijd buiten de milieuzone parkeren. Omdat Eschweiler niet heel groot is, zijn de meeste bestemmingen dan nog prima te aflopen. Enkele goede mogelijkheden te parkeren zijn:

  1. Winkelcentrum Auerbachstraße
  2. Parkeerplaats Penny Markt

Verder is er een groot parkeerterrein bij het station van Eschweiler, dat op de grote wegen aangegeven wordt als Parkplatz Talbahnhof (C op de kaart). Het ligt helaas net binnen de milieuzone. Een vignet is hier dus vereist. Iets om op te letten wanneer je naar Eschweiler rijdt en simpelweg de boren volgt om parkeergelegenheid te vinden.

Milieuvignet voor Eschweiler kopen

Het groene milieuvignet

Net als in het nabijgelegen Aken en vrijwel elke andere stad met een milieuzone, is in Eschweiler het groene milieuvignet verplicht. De oudere rode en gele vignetten voldoen niet meer. Heb je al een groen vignet? Dan is het niet nodig een nieuw vignet aan te schaffen. De geldigheidsduur van de Duitse vignetten is namelijk onbeperkt en bovendien zijn ze in heel Duitsland geldig.

Direct naar het bestelformulier

Heb je nog geen groen milieuvignet? Dan vraag je deze binnen enkele minuten aan via ons bestelformulier. Je krijgt het vignet dan met de post in huis. Betalen kan onder meer via Bancontact, je creditcard of iDEAL. Blijkt dat je auto niet voor het vignet in aanmerking komt, dan krijg je hierover bericht en wordt je geld teruggestort.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op