De milieuzone van Dinslaken

Dinslaken, een kleine stad bij de Rijn ten noorden van Duisburg, kent sinds 2011 een milieuzone. Binnen deze milieuzone is een groen milieuvignet verplicht voor de meeste gemotoriseerde voertuigen. Op deze pagina hebben we een kaart voor je en vertellen we je hoe je het vignet kunt aanschaffen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Dinslaken

Dinslaken is geen grote stad en heeft ook geen grote milieuzone. Enkel in het centrum is het vignet verplicht. De miliezone wordt in Dinslaken grotendeels ingesloten door de A59, de B8, het treinstation en de Otto-Brenner-Straße. Op deze wegen zelf is het vignet overigens nog niet vereist. Op de grote kruisingen staat het begin van de milieuzone verder met borden aangegeven.

kaart milieuzone Dinslaken

Om het overdreven ingewikkeld te maken, ambtenaren moeten immers ook werk hebben, heeft men in Dinslaken twee uitzonderingen op de milieuzone bedacht. Dit zijn enkele straten met winkels en bedrijven aan weerszijden van de Otto-Brenner-Straße. Op de kaart hebben we het voor je aangegeven met blauw. Hoewel deze straten officieel deel uitmaken van de milieuzone, zul je geen boete ontvangen als je geen milieuvignet hebt.

Denk er verder aan dat hoewel Dinslaken geen deel van het Ruhrgebied vormt, de grotere milieuzone van het Ruhrgebied niet ver bij de stad vandaan ligt. Deze zone begint in Walsum. Meer hierover op onze pagina over het Ruhrgebied.

Parkeren zonder milieuvignet

Moet je in Dinslaken zijn, maar komt je auto niet voor een milieuvignet in aanmerking? Dan kun je altijd nog buiten de milieuzone parkeren. Het meest voor de hand ligt dan het Gewerbegebiet Mitte ten noorden van het spoor, langs de Hünxer Straße. Hier vind je veel winkels met een groot parkeerterrein. Het centrum is vanaf hier te aflopen, maar ook kun je een bus nemen.

  1. Gewerbegebiet Mitte: Hünxer Straße
  2. Gewerbegebiet Vierlinden: tramlijn 903

Een tweede optie is het bedrijventerrein in de wijk Vierlinden, meteen bij het begin van de A59. Het voordeel hier is de goede bereikbaarheid, maar het centrum is niet echt meer te aflopen. In plaats daarvan kun je de tram nemen. Meteen naast het bedrijventerrein vind je een halte. Goed om te weten is dat de tram al snel duurder is dan het milieuvignet, zeker als je niet alleen reist.

Milieuvignet voor Dinslaken kopen

Het groene milieuvignet

Om binnen Dinslaken te mogen rijden is het groene milieuvignet verplicht. Heb je geen vignet, dan riskeer je een boete van €100. Bezoek je ook nog andere steden met een milieuzone, dan kun je zelfs meerdere boetes in huis krijgen. Het beste zorg je daarom dat je het vignet ruim van tevoren aanvraagt. Dit is mogelijk via ons bestelformulier. Heb je je bestelling eenmaal geplaatst, dan gaat het vignet vaak dezelfde of hooguit de volgende werkdag met de post.

Direct naar het bestelformulier

Ben je al in Duitsland? Dan kun je nog proberen een vignet aan te schaffen bij een bedrijf dat uitlaatgastesten mag uitvoeren. Plan hiervoor iets meer tijd in en zorg dat je je kentekenbewijs meeneemt. Het vignet is niet, zoals vaak wordt aangenomen, te koop bij tankstations.

Op zoek naar een hotel in Dinslaken?

Wil je graag een overnachting boeken in Dinslaken, maar weet je niet waar je moet zoeken? Op deze pagina op Booking.com vind je meerdere opties voor een goede overnachting tegen een scherpe prijs. Doordat Booking.com de grootste website in Europa is als het gaat om reserveringen, profiteer jij altijd van de beste deals. Het boeken van een hotel gaat eenvoudig en snel via hun website.

Foto van Dinslaken

Foto van Dinslaken door Tuxyso (CC BY-SA 3.0 DE)

Wat is er in Dinslaken te doen?

Dinslaken grenst in het zuiden aan Oberhausen en in het oosten aan het natuurpark Hoge Mark. Dit is dan ook direct een mooie plek om eens te bezoeken als je in de buurt bent. In de stad zelf is overigens ook het nodige te bekijken. Bezoek bijvoorbeeld kathedraal St.-Vincentius of het Muehlenmuseum. Wie van geschiedenis houdt kan terecht bij Burg Dinslaken en wil je liever een dagje shoppen? Ga dan naar winkelcentrum Neutor Galerie.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op