De milieuzone van Siegen

Siegen, vlakbij het Sauerland en in het zuiden van de deelstaat Nordrhein-Westfalen, heeft in 2015 een eigen milieuzone ingesteld. Dit betekent dat je de stad enkel nog in mag met het groene milieuvignet. Heb je geen milieuvignet voor je auto, houd dan rekening met een hoge boete. Lees hieronder meer over de situatie in Siegen. Ook vertellen we je hoe je het vignet kunt aanvragen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Siegen

De milieuzone van Siegen beslaat, zoals op de kaart te zien, het volledige centrum van de stad. Ook de voormalige, inmiddels aan Siegen vastgegroeide plaats Weidenau valt binnen de zone. Het vignet is tevens verplicht op het grote bedrijventerrein tussen Siegen en Weidenau in. De hoger op de berghellingen gelegen stadsdelen vallen buiten de milieuzone. In tegenstelling tot onder in het dal, is hier minder sprake van luchtverontreiniging.

kaart milieuzone Siegen

Het goede nieuws is dat voor wie enkel Siegen passeert, een milieuvignet niet absoluut noodzakelijk is. Tenminste, als je op de B62 blijft. Deze weg loopt van de A45 langs Siegen naar het Sauerland. Aan de rand van de milieuzone komt deze weg overeen met de B54, maar volg je deze richting het oosten dan ga je wel door de milieuzone.

Parkeren zonder milieuvignet

Wil je graag Siegen zelf bezoeken, dan biedt de B62 opnieuw uitkomst. Via deze weg kun je een aantal parkeerplaatsen (A op de kaart) ten noordwesten van het station bereiken. Deze vallen net buiten de milieuzone en een vignet is hier dus niet nodig. Via het station bereik je vervolgens te voet de binnenstad.

Milieuvignet voor Siegen kopen

Het groene milieuvignet

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, vooral omdat je onderweg naar Siegen veel andere milieuzones passeert? Dan is het aan te raden simpelweg een vignet te regelen. Deze vraag je aan via het bestelformulier op onze website. Na je aanvraag wordt het vignet binnen één werkdag in Duitsland uitgegeven en met de post verstuurd. Betalen doe je eenvoudig via Bancontact, je creditcard of met iDEAL.

Direct naar het bestelformulier

Ben je al in Duitsland? Dan is met behulp van je kentekenbewijs het milieuvignet ook te verkrijgen bij bedrijven die een uitlaatgastest mogen uitvoeren. Vaak zijn dit garages die aangesloten zijn bij de DEKRA of TÜV. Let voor je bezoek wel even op de openingstijden. Vooral in het weekend kunnen deze in Duitsland zeer beperkt zijn.

Overnachten in Siegen

Heb je een slaapplek nodig in Siegen, dan kan dit overzicht van Booking.com je daar bij helpen. Alle beschikbare opties vind je hier namelijk in een handig overzicht, zodat je direct een kamer kunt boeken.

Wat is er in Siegen te doen?

Siegen

Foto van Siegen door Bob Ionescu

Siegen is een stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Een bekende bijnaam van deze stad is Rubensstadt, vernoemd naar Pieter Paul Rubens die hier werd geboren. In Siegen kun je genieten van een aantal bezienswaardigheden. Zo zijn er meerdere kerken, waaronder de St.-Nicolaaskerk, de gotische Martinikerk bij het Untere Schloss en de Christuskerk. Ook zijn er twee kastelen te vinden, waarbij je bij Obere Schloss het Siegerlandmuseum kunt bezoeken. Het andere kasteel, Untere Schloss, was tot 2011 een gevangenis maar is tegenwoordig een universiteitsgebouw. Wil je naar een museum, dan kan dat ook. Je vindt in Siegen het Aktive Museum Südwestfalen, het spoorwegmuseum en het museum voor moderne kunst.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op