De milieuzone van Osnabrück

Osnabrück, een middelgrote stad vlakbij het Teutoburgerwoud in de deelstaat Nedersaksen, is een van de vele Duitse steden met een milieuzone. Dit betekent dat een milieuvignet in de stad verplicht is. In het geval van Osnabrück gaat het dan om het groene milieuvignet. De oude rode en gele vignetten zijn niet meer geldig. Op deze pagina hebben we een kaart en meer informatie voor je.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Osnabrück

Op de kaart hebben we de milieuzone van Osnabrück met oranje voor je aangegeven. Zoals je ziet is de zone behoorlijk omvangrijk. Niet alleen de historische binnenstad, maar ook de meeste grote woonwijken vallen binnen de milieuzone. Een uitzondering is gemaakt voor de bedrijventerreinen ten oosten en noorden van het centrum en toeristische attracties zoals de Zoo Osnabrück.

kaart milieuzone Osnabrück

Ben je van plan langs Osnabrück te rijden op doorreis naar een andere bestemming? Dan hoef je geen milieuvignet te hebben zolang je op de autosnelweg blijft. Dit geldt ook voor het korte traject van de A30 bij Osnabrück-Nahne, dat hier de grens van de milieuzone vormt. In heel Duitsland is een milieuvignet namelijk nooit verplicht op de autosnelweg.

Parkeren zonder milieuvignet

Wil je wel de binnenstad van Osnabrück bezoeken, dan is het aanschaffen van een milieuvignet uiteraard aan te raden. Je kunt dan zonder problemen overal rijden en gebruik maken van de parkeergarages in het centrum.

Komt je voertuig echter niet in aanmerking voor het groene vignet, dan is buiten de zone parkeren je enige optie. Enkele mogelijkheden zijn de bedrijventerreinen bij de Slachthofstraße (A op de kaart) en de Franz-Lenz-Straße (B). Vanaf hier loop je binnen een half uur naar de binnenstad, helaas wel langs het spoor en enkele drukke wegen.

Milieuvignet voor Osnabrück kopen

Het groene milieuvignet

Verreweg de meeste auto’s komen voor het groene milieuvignet in aanmerking. Heeft je auto een LPG- of benzinemotor, dan moet deze voldoen aan milieuklasse Euro 1. Vrijwel alle auto’s van na 1992 voldoen hieraan. Heb je een dieselmotor? Dan moet deze voldoen aan Euro 4. Dit doen de meeste diesels van na 2005. Twijfel je, dan kun je de milieuklasse controleren bij punt V.9 op je kentekenbewijs. Volledig elektrische auto’s krijgen tenslotte standaard het groene vignet.

Direct naar het bestelformulier

Wil je het vignet alvast bestellen? Ga dan naar ons bestelformulier en binnen één werkdag gaat het vignet al met de post. Blijkt achteraf dat je auto toch niet in aanmerking komt? Dan krijg je hierover bericht en krijg je je geld terug.

Overnachten in Osnabrück

Wil je naar Osnabrück voor één of meerdere dagen of heb je een overnachting nodig op weg naar je vakantieadres? Kijk dan naar deze pagina over Osnabrück op Booking.com voor een overzicht van alle beschikbare hotels in en rondom deze stad. Betalen kan bijna altijd na aankomst.

Wat is er te zien in Osnabrück?

Osnabrück

Osnabrück is een stad gelegen in de deelstaat Nedersaksen. De stad ligt aan de rivier de Hase, tussen het Teutoburgerwoud en het Wiehengebergte. In Osnabrück zijn een aantal gebouwen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo heb je er de Domkerk Sankt Peter, de Catharinakerk met een hoge toren van 103 meter, Haus Tenge en Heger Tor. Ook zijn er meerdere museums in de stad te vinden, waaronder de Domschat en museum van het diocees, het Felix-Nussbaum-Haus en het Museum am Schölerberg. Deze laatste is vooral gericht op kinderen en jongeren, en heeft zelfs een planetarium.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op