De milieuzone van Münster

In Münster, een grote stad in het noorden van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, is sinds 2010 het groene milieuvignet verplicht. Vervuilende voertuigen komen niet voor het vignet in aanmerking en worden op deze wijze geweerd. Op deze pagina hebben we een kaart en meer uitleg over de milieuzone van Münster voor je. Aan het einde van de pagina lees je hoe je het vignet eenvoudig kunt aanvragen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Münster

De milieuzone van Münster, dus het deel van de stad waar het milieuvignet vereist is, staat op de kaart aangegeven met oranje. In tegenstelling tot in veel andere Duitse steden, is de milieuzone van Münster relatief klein. Enkel de historische binnenstad en een aantal meteen aangrenzende straten vallen binnen de zone. In de buitenwijken en bedrijfsterreinen is het vignet dus niet nodig.

kaart milieuzone Münster

Münster kent geen uitzonderingen zoals doorgaande wegen op de milieuzone. Je zult dus om het centrum heen moeten rijden. Passeer je Münster slechts, bijvoorbeeld via de A1, de B51 of de B54, dan is er niets aan de hand. Deze wegen liggen allemaal buiten de milieuzone. Op de B219 is het vignet ook niet nodig, behalve op een klein deel van de straat ter hoogte van de Moltkestraße. Je kunt ervoor kiezen hier om te rijden via de B54.

Parkeren zonder milieuvignet

Münster is een van de weinige grote Duitse steden waar je vrij eenvoudig buiten de milieuzone kunt parkeren. Meteen voor de universiteit, gevestigd in het oude paleis van de keurvorst, vind je namelijk een enorme parkeerplaats. Er is hier plek voor bijna 1000 auto’s. Op de kaart staat deze Schlossplatz aangegeven met de letter A. Je bevind je hier meteen al in de binnenstad. Naar de Domplatz is het slechts 10 minuten lopen.

Milieuvignet voor Münster kopen

Het groene milieuvignet

Wil je toch de milieuzone van Münster in? Dan is het nodig een milieuvignet aan te vragen, wat kan via het bestelformulier op onze website. Binnen één werkdag na het plaatsen van je bestelling wordt het vignet dan vanuit Duitsland toegestuurd. Betalen doe je vertrouwd via Bancontact of je creditcard. Blijkt achteraf dat je auto toch niet voor het groene vignet in aanmerking komt? Dan krijg je hierover bericht en wordt het aankoopbedrag teruggestort.

Direct naar het bestelformulier

Zo goed als alle auto’s van vandaag de dag krijgen het groene vignet. Enkel oudere diesels die niet voldoen aan uitlaatgasnorm Euro 4 en auto’s met een LPG- of benzinemotor die niet voldoen aan Euro 1 krijgen geen vignet. In de praktijk gaat het dan om auto’s van respectievelijk voor 2006 en voor 1993. Je kunt de uitlaatgasnorm vinden op je kentekenbewijs.

Overnachten in Münster

Wil je in Münster overnachten? Dan is het een goed idee op zoek te gaan naar een hotel via deze pagina op Booking.com. Hier vind je alle hotels overzichtelijk op een rij en kun je direct een kamer boeken. Betalen doe je pas na aankomst.

Wat is er in Münster te zien?

Münster

Foto van Münster door Günter Hentschel (CC BY-ND 2.0)

Münster ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Je vindt er een van de oudste universiteiten van Duitsland, de Wilhelms-Universiteit. Verder zijn er een aantal monumenten in Münster die historisch belangrijk zijn. Zo heb je het stadhuis uit de 14e eeuw en de Lambertikerk. Ook de romaanse Paulusdom met Astronomisch uurwerk, de St.-Ludgeri en de 4 verschillende kerken zijn het bekijken zeker waard. Verder zijn er verschillende museums in de stad te vinden, van kunst tot mineralogie tot de stadsgeschiedenis. En wil je een ontspannen uitje? Ga dan naar de Allwetterzoo Münster of het stadspark aan de Aasee.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op