De milieuzone van Marburg

De Duitse stad Marburg ten zuiden van het Sauerland, is een van de steden in de deelstaat Hessen met een eigen milieuzone. Binnen deze milieuzone is het groene milieuvignet vereist. Heb je geen vignet, dan riskeer je een hoge boete. Op deze pagina vertellen we je meer over de situatie in Marburg en leer je hoe je het vignet bestelt.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Marburg

Zoals goed zichtbaar op de kaart, is de milieuzone van Marburg erg groot. Ook veel dorpen rondom de stad, zoal Wehrda en Ockerhausen, maken deel uit van de zone. Hier is het milieuvignet dus verplicht. Voor de bedrijventerreinen ten noorden en zuiden van de stad is echter een uitzondering gemaakt. Zoals je op de kaart ziet, vallen ze net buiten de milieuzone.

kaart milieuzone Marburg

Voor het doorgaande verkeer is ook een uitzondering gemaakt. Het gaat dan om de B3, die Marburg van noord naar zuid doorkruist. Blijf je op deze weg, dan krijg je geen boete voor het niet hebben van een milieuvignet. Op de kaart is de B3 aangegeven met een blauwe lijn.

Parkeren zonder milieuvignet

Wat parkeergelegenheid buiten de milieuzone betreft, is er in Marburg opnieuw rekening gehouden met bezoekers van buiten de stad. Het is namelijk toegestaan zonder milieuvignet te parkeren op twee parkeerterreinen aan weerszijden van de B3, te weten bij de MediaMarkt en op de Universitätsparkplatz. Op de kaart hebben we ze aangegeven met A en B. Vanaf hier loop je in 15 minuten naar het centrum van Marburg.

Milieuvignet voor Marburg kopen

Het groene milieuvignet

Wil je toch het zekere voor het onzekere nemen, dan is een milieuvignet aanschaffen uiteraard een kleine moeite. Zo voorkom je ook dat je onderweg in Duitsland niet per ongeluk een andere milieuzone binnenrijdt. De meeste voertuigen die vandaag de dag onze wegen berijden komen voor het vignet in aanmerking. Zie voor de exacte vereisten de informatie op de hoofdpagina van onze website.

Direct naar het bestelformulier

Ga naar ons bestelformulier om het milieuvignet direct voor jouw auto aan te vragen. Het vignet gaat binnen één werkdag na het plaatsen van je bestelling met de post. Betalen kan via Bancontact, je creditcard en iDEAL of direct via KBC of Belfius.

Overnachten in Marburg

Wanneer je een overnachting zoekt in Marburg, kun je het beste een hotelkamer reserveren via Booking.com. Op deze pagina over Marburg vind je alle opties en kun je direct boeken. Dit doe je altijd tegen de scherpste prijs, omdat Booking.com de grootste website is van Europa als het gaat om het reserveren van hotelkamers.

Wat is er in Marburg te zien?

Marburg

Het middeleeuwse centrum van Marburg met daarboven het kasteel.

Hoewel Marburg in Nederland niet heel bekend is, valt er toch veel te zien. Meteen in het oog springt bijvoorbeeld het middeleeuwse kasteel van de voormalige landgraven van Marburg. Dit staat bovenop een berg in het centrum van de stad. Van de talloze andere gebouwen in het prachtig bewaard gebleven centrum is ook de Elisabethkerk bijzonder. Dit is namelijk de oudste kerk van Duitsland die in de gotische stijl gebouwd werd. Ook heel oud en prestigieus tenslotte is de Philipps-Universiteit uit 1527. Het bijzondere hieraan is dat het de eerste protestantse universiteit ter wereld was.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op