De milieuzone van Mannheim

Mannheim, in het uiterste noorden van Baden-Württemberg, is een van de vele steden in deze Duitse deelstaat met een eigen milieuzone. Binnen de milieuzone is het groene milieuvignet verplicht. Oude en vervuilende voertuigen die niet voor het vignet in aanmerking komen, worden op deze wijze geweerd. Op deze pagina lees je alles wat je over de milieuzone van Mannheim moet weten.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Mannheim

Behalve de binnenstad van Mannheim, vallen ook delen van Neckarstadt en de Oststadt binnen de milieuzone. Op de kaart hebben we de zone met oranje voor je aangegeven. De meeste buitenwijken van Mannheim, de haven en de overige industriegebieden vallen buiten de regeling. Ludwigshafen, een iets kleinere stad direct aan de andere kant van de Rijn, kent geen milieuzone.

kaart milieuzone Mannheim

Mannheim kent weliswaar geen uitzonderingen zoals doorgaande wegen binnen de milieuzone, maar passeer je enkel de stad dan is het niet hebben van een milieuvignet geen probleem. Vanaf Ludwigshafen rijdt je bijvoorbeeld zonder problemen via de B36 ten zuiden van de milieuzone naar de A6. Deze autosnelweg ligt ten oosten en noorden van Mannheim.

Parkeren zonder milieuvignet

In Mannheim kun je redelijk goed buiten de milieuzone parkeren en vervolgens het openbaar vervoer naar de binnenstad nemen. We zetten hieronder een aantal mogelijkheden voor je op een rij.

  1. Carl-Benz-Stadion, tramlijnen 6 en 9
  2. Exerzierplatz, tramlijnen 4 en 5
  3. Walzmühle, alle lijnen S-Bahn

Afhankelijk van je bestemming, kun je vanuit winkelcentrum Walzmühle in Ludwigshafen ook te voet de brug oversteken naar Mannheim. Denk er wel aan dat parkeren hier weer duurder is dan bijvoorbeeld bij de Exerzierplatz. In dat laatste geval kun je gratis parkeren bij de Marktauf.

Milieuvignet voor Mannheim kopen

Het groene milieuvignet

Net als overal in Duitsland, kun je het milieuvignet in Mannheim aanschaffen bij bedrijven die een uitlaatgastest mogen uitvoeren. De test zelf is niet nodig, maar aan de hand van je kentekenbewijs zullen ze dan bepalen of je auto voor het vignet in aanmerking komt. Het vignet wordt dan meteen ter plaatse uitgegeven. Denk wel aan de vaak zeer beperkte openingstijden in het weekend.

Direct naar het bestelformulier

Bespaar je liever wat tijd en moeite, dan kun je het groene milieuvignet ook aanvragen via ons bestelformulier. Het vignet wordt dan binnen één werkdag per post toegestuurd. Betalen doe je eenvoudig via Bancontact, je creditcard of direct via je bank. Bekijk eventueel ook onze veelgestelde vragen.

Overnachten in Mannheim

Ben je op zoek naar een hotelovernachting in Mannheim? Op deze pagina over Mannheim op Booking.com vind je alle opties, en kun je direct een kamer boeken. Betalen doe je meestal pas bij aankomst en als grootste reserveringssite van Europa regelt Booking.com bijna altijd de laagste prijs.

Wat is er in Mannheim te zien?

Mannheim

Mannheim is een stad in de deelstaat Baden-Württemberg, liggend aan de samenvloeiing van de Neckar en de Rijn. De stad heeft ook wel de bijnamen Quadratestadt. Deze naam heeft de stad te danken aan het schaakbordpatroon dat in de binnenstad is gebruikt. Het voornaamste symbool van de stad is de watertoren. Ook het slot van Mannheim is indrukwekkend om te zien, evenals de historische bebouwing in de binnenstad, de Paradeplatz en de Planken. Dit is de grote winkelstraat van de stad. Het oude stadhuis, de Sebastiaanskerk, de Konkordienkirche, de Jezuïetenkerk en het Zeughaus zijn andere bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Er zijn ook meerdere museums aanwezig, waaronder het Planetarium en het Reiss-Engelhorn-Musea.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op