De milieuzone van Magdeburg

Magdeburg, de hoodstad van de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt, heeft in 2011 een milieuzone ingevoerd. Binnen deze milieuzone is het groene milieuvignet verplicht, waarmee vervuilende voertuigen die niet voor het vignet in aanmerking komen geweerd worden. Op deze pagina vertellen we je meer over de milieuzone van Magdeburg en hoe je het vignet kunt aanvragen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Magdeburg

Magdeburg heeft een redelijk grote milieuzone die het volledige centrum van de stad beslaat. We hebben de milieuzone op de kaart hieronder aangegeven met oranje. In veel woonwijken, waarvan de meeste buiten de kaart vallen, is het vignet juist niet verplicht.

kaart milieuzone Magdeburg

Voor doorgaand verkeer is er een uitzondering gemaakt in Magdeburg. Rijd je via de B71 de milieuzone in en weer uit, dan is een vignet niet verplicht. Een andere uitzondering is gemaakt voor de Maybachstraße. Deze loopt vanaf de B71 naar het parkeerterrein ten westen van het treinstation van Magdeburg. Deze weg is enkel via de B71 te bereiken. Op de kaart hierboven staan beide wegen aangegeven met blauwe lijnen.

De B1 en de Schleinufer vormen verder de rand van de milieuzone, maar op deze wegen is het vignet nog niet vereist. De Schleinufer is de weg langs de rivier de Elbe. Kijk hier goed naar de borden die het begin van de milieuzone markeren.

Parkeren zonder milieuvignet

Bij het invoeren van de milieuzone in Magdeburg, heeft de stad goed rekening gehouden met bezoekers. Wil je de historische binnenstad bekijken, dan kun je parkeren in de grote parkeergarage van het Allee-Center, op de kaart aangegeven met de letter A. Hoewel het Allee-Center binnen de milieuzone ligt, is deze bereikbaar vanaf de Schleinufer waar het vignet niet vereist is. De meeste toeristische bezienswaardigheden zijn vanaf hier te aflopen.

Milieuvignet voor Magdeburg kopen

Het groene milieuvignet

Net als in de meeste Duitse milieuzones, is in Magdeburg het groene vignet vereist. Met de oudere rode en gele vignetten kom je de milieuzone niet meer in. Gelukkig komen de meeste voertuigen voor het groene vignet in aanmerking. Enkel als je een zeer oude auto hebt van voor 1993, of in het geval van een diesel voor 2006, krijg je in de meeste gevallen geen vignet.

Direct naar het bestelformulier

Wil je het vignet meteen aanvragen? Ga dan naar het bestelformulier en regel je aanvraag in enkele minuten. Het vignet gaat vervolgens binnen één werkdag vanuit Duitsland met de post. Blijkt achteraf dat je auto toch niet in aanmerking komt? Dan krijg je hierover bericht en wordt je geld teruggestort.

Overnachten in Magdeburg

Ben je van plan naar Magdeburg te reizen en heb je nog geen hotel gevonden? Kijk dan op Booking.com, een van oorsprong Nederlandse website waar je kosteloos kunt reserveren en pas bij aankomst betaalt. In totaal zijn er enkele tientallen hotels in Magdeburg op Booking.com te vinden, keuze genoeg dus!

Wat is er in Magdeburg te zien?

Magdeburg

Foto van Magdeburg door Carlarocaoporto (CC BY-SA 3.0)

Magdeburg is de hoofdstaat van de deelstaat Saksen-Anhalt en ligt aan de Elbe. Magdeburg was in de middeleeuwen een van de belangrijkste Duitse steden. Uit deze tijd stamt ook de Dom van de stad, een prachtig gedecoreerde kathedraal. Het was bovendien de eerste gotische kerk in Duitsland. Verder staan er in het centrum nog een aantal andere gebouwen in de stijl van de gotiek, de renaissance en de barok. De Grüne Zitadelle is juist weer een opvallend modern gebouw uit 2005. Magdeburg kent tenslotte ook een aantal fascinerende musea.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op