De milieuzone van Leipzig

De grote stad Leipzig in het oosten van Duitsland heeft in 2011 een milieuzone geïntroduceerd. Binnen deze milieuzone is het groene milieuvignet verplicht voor auto’s, bussen en vrachtwagens. Wil je een kaart van de milieuzone van Leipzig zien of ben je benieuwd hoe je het milieuvignet voor jouw voertuig aanvraagt? Lees dan hieronder verder.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Leipzig

De milieuzone van Leipzig is één van de grootste van heel Duitsland. Afgezien van enkele stadsgebieden buiten de bebouwde kom, is het vignet verplicht in bijna de hele stad. Reis je naar het vliegveld of de beurs van Leipzig, dan heb je nog geluk. Deze liggen namelijk net buiten de milieuzone en een milieuvignet is hier niet nodig.

kaart milieuzone Leipzig

Verder is het vignet niet verplicht op doorgaande autosnelwegen, zoals de A14 en de A38. Hoewel deze deels binnen de milieuzone liggen, volgt er hier ook geen boete voor het niet hebben van een milieuvignet. Dit is in heel Duitsland het geval, zolang je de milieuzones via de autosnelweg in- en weer uitrijdt.

Parkeren zonder milieuvignet

Ondanks dat de milieuzone van Leipzig erg groot is, zijn er een aantal locaties net buiten de zone waar je prima kunt parkeren. Vanaf hier kun je dan het openbaar vervoer naar de binnenstad nemen. We zetten hieronder een aantal aanraders voor je op een rij. Vanaf de meeste locaties, reis je in een half uur naar het stadscentrum van Leipzig.

  1. P+R Leipziger Messe: tramlijn 16
  2. P+R Paunsdorf Center: lijnen 7 en 3E
  3. P+R Agra: tramlijn 11
  4. P+R Lausen: tramlijn 1
  5. P+R Krakauer Straße: tramlijn 1
  6. P+R Plovdiver Straße: tramlijn 15

Parkeren is hier gratis, maar voor de tram moet wel betaald worden. Ben je met meerdere personen onderweg, dan betaal je voor het openbaar vervoer al snel meer dan voor het milieuvignet. Tenzij je auto niet voor het vignet in aanmerking komt, raden we aan simpelweg het vignet aan te schaffen.

Milieuvignet voor Leipzig kopen

Het groene milieuvignet

Via het bestelformulier op onze website vraag je het officiële Duitse milieuvignet voor jouw voertuig aan. De uitgifte in Duitsland duurt nooit meer dan een werkdag, waarna het vignet meteen met de post gaat. Betalen doe je onder meer via Bancontact of je creditcard. Heb je nog vragen over het Duitse milieuvignet of het bestelproces? Bekijk dan eerst onze veelgestelde vragen.

Direct naar het bestelformulier

Voertuigen die voor het milieuvignet in aanmerking komen moeten voldoen aan de juiste emissienorm. In het geval van een LPG- of benzinemotor is dit Euro 1, in het geval van een dieselmotor Euro 4. Je kunt deze emissienorm aflezen bij punt V.9 op je kentekenbewijs. Volledig elektrische voertuigen krijgen altijd het groene milieuvignet.

Overnachten in Leipzig

Ga je binnenkort naar Leipzig en zoek je nog een hotel? Vergeet dan niet eens te kijken naar deze pagina over Leipzig op Booking.com. Hier vind je een overzicht van alle accommodaties in de stad, waarbij Booking.com als grootste reserveringssite van Europa vrijwel altijd de laagste prijs voor je regelt. Betalen doe je pas na aankomst.

Wat is er in Leipzig te zien?

Leipzig

Leipzig is een grote stad in de deelstaat Saksen en ligt aan de rivier de Pleiße. Je vind hier onder andere het Opernhaus Leipzig, Leipzig Hauptbahnhof en het kolossale oorlogsmonument Völkerschlachtdenkmal. Ook is er een dierentuin aanwezig, evenals meerdere museums, waaronder het Bach-Museum, het Grassimuseum en het Mendelssohn-Haus. Uiteraard is Leipzig ook de stad van RB Leipzig, een voetbalclub dat sinds 2016 in de Bundesliga speelt en in 2017 voor het eerst een plek in de Champions League veroverde.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op