De milieuzone van Hannover

Hannover, de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen, was een van de eerste steden in Duitsland met een milieuzone. Bezoek je de stad met de auto, dan is het binnen deze zone verplicht het groene milieuvignet op je voorruit te hebben. Op deze pagina vertellen we je meer over de regels in Hannover en hoe je het vignet kunt aanvragen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Hannover

De milieuzone van Hannover is een van de grootste van Duitsland en dat is goed op de kaart te zien. Het volledige centrum en veel woonwijken maken allemaal deel uit van de zone. Toch is de zone goed afgebakend, onder meer door de B6 in het westen, de B65 in het zuiden en de B3 in het oosten. In het noorden vormen de Eulenkamp, de Sahlkamp en een deel van het Mittellandkanaal de grens van de milieuzone.

kaart milieuzone van Hannover

De hierboven vermelde straten maken zelf nog net geen deel van de zone uit. Rijdt je bijvoorbeeld via de B6 langs Hannover, dan is een milieuvignet niet nodig. Ook op de autosnelwegen nabij Hannover, zoals de A1 en de A7, is een vignet niet verplicht.

Parkeren zonder milieuvignet

Bij het plannen van de milieuzone in Hannover is goed nagedacht over bezoekers die geen milieuvignet hebben. Rondom de stad en buiten de milieuzone, zijn er namelijk een groot aantal P+R-terreinen vanaf waar je de Stadtbahn (metro) naar het centrum kunt nemen. We hebben de belangrijkste hieronder voor je op een rij gezet.

  1. Wissenschaftspark: lijn 4
  2. Paracelsusweg: lijnen 3 en 7
  3. Nordhafen: lijn 6
  4. Ehrhartstraße: lijn 10
  5. Stöcken: lijn 5
  6. Wettbergen: lijnen 3 en 7

Vanaf de meeste locaties brengt de metro je in ongeveer 20 minuten naar de binnenstad, afhankelijk van je bestemming. Denk er wel aan dat je voor het openbaar vervoer snel meer geld kwijt bent dan voor het aanschaffen van een vignet. Komt je auto gewoon in aanmerking, dan is een vignet een betere keuze.

Milieuvignet voor Hannover kopen

Het groene milieuvignet

Om een groen vignet te krijgen, moet je auto minimaal voldoen aan uitlaatgasnorm Euro 1 als deze een benzinemotor heeft en Euro 4 als deze een dieselmotor heeft. Volledig elektrische auto’s krijgen automatisch een groen vignet. Verder zijn de rode en gele vignetten, bedoeld voor oudere diesels, in de milieuzone van Hannover niet toegestaan.

Direct naar het bestelformulier

Ga naar ons bestelformulier om je vignet meteen te bestellen. Binnen één werkdag gaat het vignet dan al met de post. Betalen kan onder meer met Bancontact en je creditcard. Zie voor meer informatie ook onze pagina met veelgestelde vragen.

Overnachten in Hannover

Ga je binnenkort naar Hannover en heb je nog geen hotel geregeld? Kijk dan eens naar deze pagina over Hannover op Booking.com, de grootste reserveringssite van Europa. Hier vind je alle hotels die beschikbaar zijn en kun je meteen boeken.

Wat is er in Hannover te zien?

Hannover

Hannover is de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen en ligt aan de Leine. De kans is aanwezig dat je naar Hannover moet voor de computerbeurs CeBIT of voor de industriebeurs Hannover Messe. Naast dat Hannover bekend staat om de belangrijke beurzen die hier gehouden worden, zijn er ook nog andere dingen te doen. Zo is er in de binnenstad een 4,2 kilometer lange rondwandeling beschikbaar. Deze brengt je langs de 36 belangrijkste bezienswaardigheden. Erg handig, want zo hoef je dus niet zelf op zoek te gaan. de rondwandeling wordt ook wel de Roter Faden genoemd, de rode draad. Dit omdat de route in het plaveisel is gemarkeerd met een rode lijn.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op