De milieuzone van Bremen

Ga je met de auto op reis naar Bremen, dan krijg je te maken met de milieuzone van de stad. Sinds 2009 is het Duitse milieuvignet hier verplicht. Het gaat dan, net als in de meeste andere Duitse steden met een milieuzone, om het groene milieuvignet. Voertuigen met oudere rode en gele vignetten worden niet meer toegelaten. Bekijk hieronder de kaart van de milieuzone en lees onze tips.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Bremen

Bremen is een grote stad en ook de milieuzone is omvangrijk. Behalve het historische centrum, vallen Finndorf, Neustadt en de Östliche Vorstadt grotendeels binnen de zone. Hier is het milieuvignet dus altijd verplicht. De buitenwijken van Bremen vallen allemaal buiten de zone. Dit geldt ook voor voorsteden zoals Delmenhorst en Vegesack, evenals voor het havengebied. Bremerhaven tenslotte, voor wie het niet weet, is een afzonderlijke stad 50 km naar het noorden. Er is hier er geen milieuzone.

kaart milieuzone Bremen

Bremen telt één belangrijke uitzondering binnen de milieuzone waar een vignet niet verplicht is. Dit is de Breitenweg en deze straat is op de kaart aangegeven met een blauwe lijn. Via deze straat is het voor vrachtwagens mogelijk bedrijven bij het station te bereiken. Ook is op deze manier een grote parkeerplaats voor campers te bereiken. Let er op dat de verhoogde Hochstraße Breitenweg, die boven/naast de Breitenweg loopt, wel weer deel uitmaakt van de milieuzone.

Parkeren zonder milieuvignet

Het aanschaffen van een milieuvignet is verreweg de simpelste oplossing als je naar Bremen reist. Komt je auto niet in aanmerking of heb je geen tijd gehad een vignet aan te schaffen? Dan is het in Bremen altijd nog mogelijk buiten de milieuzone te parkeren. Bezoek je de stad voor een dag, bijvoorbeeld als toerist, dan is dit een prima optie.

  1. P+R Bürgerweide: 2.800 parkeerplaatsen

Onze aanrader is in dat geval P+R Bürgerweide, een enorm terrein net ten noorden van het station. Vanaf hier loop je via het station in ongeveer 20 minuten naar de historische binnenstad. Ook kun je een tram nemen, die regelmatig vertrekt ten oosten van de Bürgerweide. Er zijn in Bremen uiteraard ook nog andere P+R-terreinen. Wil je hiervan gebruik maken, controleer dan wel eerst of ze buiten de milieuzone liggen.

Milieuvignet voor Bremen kopen

Het groene milieuvignet

Zoals gezegd, moet je in Bremen het groene milieuvignet op je voorruit hebben. Alle elektrische auto’s (geen hybrides), de meeste auto’s met een benzinemotor (inclusief hybrides) van na 1992 en de meeste diesels van na 2005 komen voor dit groene vignet in aanmerking. Om het vignet aan te vragen, gebruik je dit bestelformulier op onze website. Binnen één werkdag gaat het vignet dan met de post.

Direct naar het bestelformulier

Ben je al in Bremen en ontdek je nu pas dat een milieuvignet verplicht is? Bezoek dan zo spoedig mogelijk een inspectiebedrijf zoals de TÜV of de DEKRA. Op vertoon van je kentekenbewijs kun je hier alsnog een milieuvignet aanschaffen. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van €100.

Overnachten in Bremen

Wil je graag naar het mooie Bremen in Noord-Duitsland en heb je nog geen overnachting geregeld? Op deze pagina op Booking.com zijn meerdere hotels te vinden in de stad, en allemaal met de laagste prijs. Doordat Booking.com de grootste website van Europa is als het gaat om het reserveren van kamers, geniet jij van de laagste prijzen zodat je vakantie direct goed begint.

Wat is er in Bremen te doen?

Foto van Bremen

Foto van Bremen door Rami Tarawneh (CC BY-SA 2.5)

Bremen is een grote stad en ligt aan weerszijden van de Wezer. Deze rivier wordt breder na de stad, waardoor de stad bereikbaar is voor zeeschepen. Echter vinden vrijwel alle havenactiviteiten vooral plaats in Bremerhaven. Deze stad ligt 60 kilometer verderop en ligt direct aan zee, wat handiger is. De stad Bremen staat uiteraard ook bekend om het sprookje van de Bremer stadsmuzikanten. Hiervan is dan ook een standbeeld te zien op het Marktplein, voor het raadhuis. Hier vind je tevens het Rolandstandbeeld welke de vrijheid van de stad symboliseert. Zowel het raadhuis als de dom van Bremen zijn erg indrukwekkend. De verschillende musea en de wijk Schnoor zijn eveneens de moeite waard om te bezoeken.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op