De milieuzone van Bonn

Ook Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland, kent sinds 2010 een milieuzone. Bezoek je de stad, dan is een milieuvignet op je voorruit verplicht. Net als in de meeste andere Duitse steden met een milieuzone, moet je in Bonn over het groene vignet beschikken. Op deze pagina hebben we een kaart van de milieuzone voor je en andere praktische informatie.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Bonn

De milieuzone van Bonn is relatief groot. Behalve het centrum, vallen ook de wijken Castell, Nordstadt, Weststadt en Gronau binnen de zone. De grens wordt gevormd door de A565 en de Reuterstraße rond het centrum; door het spoor van de S-Bahn en de A562 in het zuidoosten; en de rivier de Rijn in het noordwesten.

kaart milieuzone Bonn

Goed om te weten is dat op de straten die de grens van de milieuzone vormen, het vignet nog niet verplicht is. Verder staat het op de grote kruispunten met verkeersborden aangegeven waar de milieuzone begint. Op de autosnelwegen is het vignet tenslotte nooit verplicht. Dit laatste is niet alleen in Bonn het geval, maar in heel Duitsland.

Parkeren zonder milieuvignet

Heb je niet op tijd een milieuvignet weten te bemachtigen? Dan is het nog mogelijk buiten de milieuzone te parkeren. Dankzij het uitstekende openbaar vervoer in Bonn, bereik je het centrum dan alsnog vrij eenvoudig.

  1. Parkhaus Brückenforum: te voet over Kennedybrücke
  2. P&R Tannenbusch-Süd: tramlijnen 16 en 84

We hebben op de kaart twee grote parkeerterreinen aangegeven die wat ons betreft aan te raden zijn. Wil je de binnenstad bezoeken, dan is aan de andere kant van de Rijn bij Parkhaus Brückenforum parkeren een goede optie. Vanaf hier zijn de meeste toeristische attracties via een brug over de rivier te aflopen. Moet je ergens anders in Bonn zijn, dan is P&R Tannenbusch-Süd vlakbij de A555 een mogelijkheid. Denk er wel aan dat de kosten van het openbaar vervoer al snel meer zijn dan wat je kwijt bent voor een milieuvignet.

Milieuvignet voor Bonn kopen

Het groene milieuvignet

In de milieuzone van Bonn is het groene milieuvignet verplicht. Beschik je nog over een van de oudere rode of gele vignetten, dan krijg je dezelfde boete van €100 als wanneer je geen vignet hebt. Om het groene vignet aan te vragen, kun je gebruik maken van het bestelformulier op onze website. Het milieuvignet wordt dan binnen één dag al met de post verstuurd. Betalen doe je onder meer met je creditcard en via de meeste Belgische banken.

Direct naar het bestelformulier

Ben je al in Duitsland en hoor je nu pas dat je een vignet moet hebben? Kijk dan eens bij een bedrijf dat uitlaatgastesten mag uitvoeren, zoals de TÜV of de DEKRA. Zorg dat je je kentekenbewijs bij de hand hebt en let op de beperkte openingstijden in het weekend. Het is niet mogelijk het milieuvignet bij een tankstation te kopen.

Overnachten in Bonn

Wil je een weekend genieten van Bonn, maar heb je nog geen geschikt hotel gevonden? In dit overzicht op Booking.com vind je verschillende hotels in en rondom Bonn. Niet alleen is het boeken van een hotel op deze manier heel eenvoudig, maar je weet ook nog eens zeker dat je niet te veel betaalt. Doordat Booking.com de grootste hotelwebsite van Europa is, kun je namelijk genieten van de beste aanbiedingen.

Wat is er in Bonn te doen?

Foto van Bonn

Foto van Bonn door Matthias Zepper (CC BY-SA 3.0)

Bonn ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen aan de rivier de Rijn. Het is de voormalige hoofdstad van West-Duitsland. Er zijn verschillende musea in deze stad te vinden, waarvan de meesten aan de Museumsmeile staan. Deze vijf zijn te vinden langs de B9, die begint bij de Adenauerallee en eindigt bij de Ahrstraße. Dit is een stuk van wel 3 kilometer lang dat de bijnaam Museumsmeile kreeg. Hier vind je onder anderen het Kunstmuseum Bonn en Museum Koenig, een zoölogisch museum. Ook het Beethovenhaus is in Bonn te vinden. Verder zijn de Munster van Bonn en de Sint-Clemenskerk een bezoek meer dan waard.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op