De milieuzone van Wendlingen

Wendlingen am Neckar, iets ten zuidoosten van Stuttgart, is een van de talloze plaatsen in Baden-Württemberg met een eigen milieuzone. Het groene milieuvignet is hier verplicht op je voorruit. Heb je dit vignet niet, dan riskeer je een hoge boete. Hieronder leer je meer over de situatie in Wendlingen. Ook vertellen we je hoe je het vignet aanvraagt.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Wendlingen

Op de kaart hieronder kun je zien dat de milieuzone van Wendlingen het grootste deel van de bebouwde kom van het stadje beslaat. De grens wordt gevormd door het spoor in het westen, de A8 in het zuiden en de grens van de bebouwde kom in het noorden en oosten. Het deel van Wendlingen dat ten westen van de Neckar ligt valt buiten de milieuzone. Hier ligt een klein bedrijventerrein. Ook het bedrijventerrein tussen het spoor en de Neckar ligt buiten de milieuzone.

kaart milieuzone Wendlingen

Op de A8, die de rand van de milieuzone vormt, is een milieuvignet niet verplicht. Dit is een speciale regel voor heel Duitsland, waar je op de autosnelwegen nooit een boete kunt krijgen voor het niet hebben van een milieuvignet. Afgezien van de A8, zijn er in Wendlingen verder geen doorgaande wegen waar het vignet niet vereist is.

Parkeren zonder milieuvignet

Moet je in Wendlingen zijn, maar heb je geen vignet? Parkeer dan simpelweg op de parkeerplaats ten westen van het station. Op de kaart hebben we dit aangegeven met het cijfer 1. Via het station loop je dan in ongeveer 10 minuten naar het centrum van Wendlingen.

Milieuvignet voor Wendlingen kopen

Het groene milieuvignet

Om voor een milieuvignet in aanmerking te komen, moet je auto voldoen aan minimaal uitlaatgasnorm Euro 4 in het geval van een dieselmotor, of Euro 1 in het geval van een LPG- of benzinemotor. Lees je uitlaatgasnorm na bij punt V.9 op je kentekenbewijs. Staat hier niets ingevuld. Kijk dan naar het jaar van eerste toelating, waarbij diesels van na 2005 en auto’s met een benzinemotor van na 1992 moeten zijn. Verder komen volledig elektrische voertuigen standaard in aanmerking voor het vignet.

Direct naar het bestelformulier

Heb je nog geen vignet? Via het bestelformulier op onze website vraag je het vignet binnen enkele minuten aan, waarna het per post wordt toegestuurd. Betalen doe je eenvoudig via Bancontact, je creditcard of iDEAL.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op