De milieuzone van Urbach

Hoewel je de Duitse milieuzones meestal in grote steden vindt, tref je af en toe ook kleinere plaatsen met een milieuzone aan. Urbach halverwege Stuttgart en Schwäbisch Gmünd is hiervan een goed voorbeeld. Op deze pagina hebben we een kaart voor je. Ook leer je hoe je in enkele stappen het vignet in Duitsland bestelt. In Urbach is, zoals in vrijwel alle Duitse plaatsen met een milieuzone, het groene milieuvignet verplicht.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Urbach

De milieuzone van Urbach is net als het stadje zelf erg klein. De zone staat op de kaart hieronder aangegeven met oranje. Enkel binnen de bebouwde kom is het vignet verplicht. De milieuzone is daarmee vooral gericht op de inwoners van Urbach zelf.

kaart milieuzone Urbach

Voor doorgaand verkeer is de milieuzone van Urbach nauwelijks van betekenis. De B29, die Stuttgart en Schwäbisch Gmünd met elkaar verbindt, ligt namelijk buiten de milieuzone. Een vignet is op deze weg daarom niet nodig. Verder is het weliswaar mogelijk via de Haubersbronner Straße en de Hauptstraße van Urbach de aanliggende dorpen Haubersbron en Plüderhausen te bereiken, maar dit is via de B29 eveneens mogelijk.

Parkeren zonder milieuvignet

Moet je toch in Urbach zijn en heb je geen vignet? Kijk dan of je ergens ten zuidwesten van de B29 langs de weg kunt parkeren. Vanaf dit bedrijventerrein loop je dan vrij eenvoudig naar Urbach. Let er op dat het parkeerterrein bij het station van Urbach nog net wel binnen de milieuzone valt.

Milieuvignet voor Urbach kopen

Het groene milieuvignet

Heb je al een groen milieuvignet? Dan is het niet nodig een nieuw vignet speciaal voor Urbach te kopen. Het Duitse milieuvignet is namelijk in heel Duitsland geldig en bovendien verloopt het vignet niet zolang de combinatie van kenteken en voertuig niet verandert. Heb je wel een andere auto of heb je helemaal nog geen vignet? Kijk dan eens naar het bestelformulier op onze website. Binnen één werkdag na het plaatsen van je bestelling wordt het vignet met de post verstuurd.

Direct naar het bestelformulier

Alle volledig elektrische voertuigen, voertuigen met een dieselmotor die voldoen aan uitlaatgasnorm Euro 4 en voertuigen met een LPG- of benzinemotor die voldoen aan uitlaatgasnorm Euro 1, komen in aanmerking voor het groene vignet. De grenzen voor diesels en voertuigen met een LPG- of benzinemotor liggen meestal bij respectievelijk 2006 en 1993. Twijfel je? Zoek dan je uitlaatgasnorm op bij punt V.9 op je kentekenbewijs.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op