De milieuzone van Schwäbisch Gmünd

In 2008 was Schwäbisch Gmünd in het oosten van de deelstaat Baden-Württemberg een van de eerste Duitse steden met een milieuzone. Binnen de zone is het groene milieuvignet. Oudere en vervuilende voertuigen komen niet voor dit vignet in aanmerking, waardoor ze in de stad geweerd worden. Op deze pagina lees je alles over de milieuzone van Schwäbisch Gmünd.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Schwäbisch Gmünd

Schwäbisch Gmünd ligt in het Remstal, waardoor de vervuilde lucht niet gemakkelijk kan ontsnappen. De milieuzone volgt grotendeels het dal en de zijdalen, zoals je op de onderstaande kaart kunt zien. Hoger op de bergen gelegen stadsdelen vallen niet onder de milieuzone.

kaart milieuzone Schwäbisch Gmünd

In tegenstelling tot in sommige grotere steden met een milieuzone, zijn er in Schwäbisch Gmünd geen uitzonderingen zoals doorgaande wegen. Dit betekent dat wanneer je bijvoorbeeld van de A7 naar Stuttgart rijdt, respectievelijk ten oosten en westen van de stad, je hiervoor niet de B29 kunt gebruiken. Heb je geen milieuvignet, dan zul je flink moeten omrijden.

Parkeren zonder milieuvignet

Doordat de milieuzone van Schwäbisch Gmünd zich ook uitstrekt in de zijdalen, is het lastig buiten de milieuzone te parkeren. Een mogelijkheid vind je bij het openbare zwembad, aangegeven met A op de kaart. Vanaf hier loop je langs het spoor en enkele drukke wegen in 25 minuten naar het centrum. De parkeerplaats bij het zwembad is echter enkel via een van de omliggende dorpen te bereiken. Simpelweg een milieuvignet aanschaffen is daarom eenvoudiger.

Milieuvignet voor Schwäbisch Gmünd kopen

Het groene milieuvignet

Verreweg de meeste auto’s komen voor het in Schwäbisch Gmünd vereiste groene vignet in aanmerking. Heeft je auto een LPG- of benzinemotor, dan moet deze voldoen aan uitlaatgasnorm Euro 1. Dieselmotors moeten voldoen aan Euro 4. Meestal gaat het om voertuigen van respectievelijk na 1992 en na 2005. Je kunt de norm ook aflezen op je kentekenbewijs, onderaan bij punt V.9.

Direct naar het bestelformulier

Wil je snel het vignet in huis hebben? Vraag het dan aan via het bestelformulier op onze website. Binnen maximaal één werkdag gaat het vignet dan met de post. Zie voor meer informatie ook onze pagina met veelgestelde vragen.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op