De milieuzone van Schramberg

Schramberg is een van de vele kleine steden in Baden-Württemberg met een eigen milieuzone. Binnen deze milieuzone is het groene milieuvignet verplicht. Bezoek je dit deel van het Zwarte Woud, dan is het dus aan te raden over het milieuvignet te beschikken. We vertellen je hieronder meer over de situatie in Schramberg. Ook vertellen we je hoe je het vignet voor jouw auto aanvraagt.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Schramberg

Doordat Schramberg in een vallei ligt, kampt het snel met vervuilde lucht die niet eenvoudig kan ontsnappen. Dit is waarom de milieuzone de volledige vallei beslaat. We hebben de zone op de kaart hieronder voor je aangegeven met oranje. Let er op dat het stadsdeel Sulgen niet binnen de milieuzone ligt. Dit stadsdeel ligt bovenop een berg ten oosten van de oude stad en kampt minder met luchtverontreiniging.

kaart milieuzone Schramberg

Er zijn in Schramberg geen uitzonderingen op de milieuzone, zoals bijvoorbeeld grote doorgaande wegen. Let hier op als je van Rottweil of de A81 naar het Zwarte Woud wilt rijden via de B462 of andersom. Heb je geen milieuvignet, dan zul je flink moeten omrijden.

Parkeren zonder milieuvignet

Wil je enkel Schramberg zelf bezoeken en kom je vanuit het oosten? Dan is er gelukkig wel de mogelijkheid buiten de milieuzone te parkeren. Dit kan in het stadsdeel Sulgen, aangegeven op de kaart met A. Vanaf hier gaan er af en toe bussen naar Schramberg (lijn 56) of loop je deze afstand in ongeveer 30 minuten via het weggetje An der Steige.

Kom je uit het noorden of oosten, dan heb je minder geluk. Hoewel je hier langs de hoofdweg Schramberg in zou kunnen lopen, vind je er eigenlijk geen geschikte plekken om je auto te parkeren.

Milieuvignet voor Schramberg kopen

Het groene milieuvignet

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan is het aan te raden enkel met een milieuvignet op pad te gaan. Zo voorkom je ook dat je per ongeluk zonder vignet een van de vele andere milieuzones in Baden-Württemberg inrijdt. Via het bestelformulier op onze website vraag je het vignet binnen enkele minuten aan. Betalen kan onder meer via Bancontact, je creditcard of iDEAL.

Direct naar het bestelformulier

Ben je al in Duitsland en heb je dus geen tijd meer de post af te wachten? Dan kun je het vignet ook ter plaatse aanschaffen bij bedrijven die een uitlaatgastest mogen uitvoeren. Dit zijn vrijwel alle garages aangesloten bij de DEKRA of de TÜV. Let wel op de vaak beperkte openingstijden in het weekend.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op