De milieuzone van Pfinztal

Pfinztal is een kleine gemeente tussen Karlsruhe en Pforzheim. Sinds 2010 is de volledige gemeente een milieuzone, waarbinnen het groene milieuvignet verplicht is. Op deze pagina hebben we een kaart en meer uitleg voor je. Ook leer je hoe je het Duitse milieuvignet kunt aanvragen.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Pfinztal

Op de onderstaande kaart hebben we de milieuzone voor je aangegeven met oranje. De gemeente bestaat uit vier dorpen: Berghausen, Kleinsteinbach, Söllingen en Wöschbach. In alle vier dorpen is het milieuvignet verplicht.

kaart milieuzone Pfinztal

Er zijn in het Pfinztal geen doorgaande wegen waarop een milieuvignet niet verplicht is. Rijd je bijvoorbeeld via de B10 van Karlsruhe naar Pforzheim of omgekeerd, dan is een vignet dus vereist. Heb je geen vignet, bijvoorbeeld als je op doorreis bent, dan maak je beter gebruik van de A8 iets naar het zuiden. Net als in heel Duitsland, is het vignet hier op de autosnelweg niet nodig.

Parkeren zonder milieuvignet

Wil je een van de dorpen in Pfinztal bezoeken, maar kom je er te laat achter dat een vignet verplicht is? Overweeg dan te parkeren in het aangrenzende Grötzingen. Dit dorp ligt aan Berghausen vast en bij het station van de S-Bahn (A op de kaart) vind je twee supermarkten met een parkeerplaats. De treinen van de S-Bahn stoppen vervolgens in Berghausen, Söllingen en Kleinsteinbach. Dit is echter alleen een mogelijkheid als je uit de richting van Karlsruhe komt. Kom je vanuit Pforzheim, parkeer dan bij het station van Wilferdingen (net buiten de kaart).

Milieuvignet voor Pfinztal kopen

Het groene milieuvignet

Een milieuvignet voor Pfinztal, welke uiteraard ook geldig is in alle andere Duitse milieuzones, regel je eenvoudig in enkele minuten via ons bestelformulier. Binnen maximaal een werkdag gaat je vignet dan al met de post. Betalen kan via Bancontact, je Belgische bank, iDEAL en de meeste gangbare creditcards.

Direct naar het bestelformulier

Geen tijd meer de post af te wachten? Ga dan langs bij een bedrijf dat een uitlaatgastest mag uitvoeren. Dit zijn vaak garages die zijn aangesloten bij de TÜV of DEKRA. Het vignet wordt dan ter plaatse voor je uitgegeven. Houd wel rekening met de openingstijden. Niet alle garages zijn in het weekend geopend.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op