De milieuzone van Karlsruhe

Karlsruhe, een stad in het noorden van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, heeft een eigen milieuzone die een groot deel van de stad beslaat. Binnen deze milieuzone is het groene milieuvignet verplicht voor alle gemotoriseerde voertuigen op vier wielen. Bekijk hieronder de kaart en lees meer over de situatie in Karlsruhe.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Karlsruhe

Het grootste deel van Karlsruhe valt binnen de milieuzone. Je kunt de zone op de onderstaande kaart bekijken. De Oststadt, delen van Mühlburg en voorsteden vallen net buiten de zone. Hier is het milieuvignet dus niet verplicht.

kaart milieuzone Karlsruhe

De grens van de milieuzone wordt min of meer gevormd door de K9657 en het spoor in het zuiden; de B10 in het westen; de Siemensallee, de Moltkestraße en de Adenauerring in het noorden; en de Durlacher Allee, de Wolfartsweier Straße en de Stuttgarter Straße in het oosten.

Belangrijk om te weten is dat er in Karlsruhe geen grote doorgaande wegen door de milieuzone lopen waar het vignet niet nodig is. Dit in tegenstelling tot sommige andere grote Duitse steden met een milieuzone. Je kunt dus niet de B10 door het centrum van de stad nemen. In plaats daarvan, kun je uitwijken naar de K9657 als je enkel Karlsruhe wilt parkeren.

Parkeren zonder milieuvignet

Wil je Karlsruhe bezoeken maar komt je auto niet in aanmerking voor een milieuvignet? Dan is het mogelijk buiten de milieuzone te parkeren en de Stadsbahn (tram) naar het centrum te nemen. Op de kaart hebben we een aantal haltes met parkeergelegenheid voor je gemarkeerd.

  1. Hauptfriedhof op lijnen S2, 4 en 5
  2. Tullastraße op lijnen S4, S4, 1, 2 en 6
  3. Albtalbahnhof op lijnen S1-S11, S4, S41 en 2
  4. Starckstraße op lijn S5
  5. Knielinger Allee op lijn S1-S-11

Zeker als je met meerdere personen onderweg bent, kost de Stadtbahn wel al snel meer dan het milieuvignet zelf. Bovendien ben je veel langer onderweg. Buiten de milieuzone om geld en tijd te besparen is dus meestal geen goed idee.

Milieuvignet voor Karlsruhe kopen

Het groene milieuvignet

In Karlsruhe, net als in alle steden in Baden-Württemberg, is het groene milieuvignet verplicht. De meeste voertuigen met een benzinemotor van na 1992, diesels van na 2005 en alle volledig elektrische voertuigen komen voor dit vignet in aanmerking. Het vignet is verder in heel Duitsland geldig en verloopt niet zolang je auto hetzelfde kenteken behoudt.

Direct naar het bestelformulier

Vraag het vignet in enkele minuten aan via het bestelformulier op onze website. Na maximaal één werkdag gaat het vignet dan al met de post. Betalen doe je onder meer met Bancontact, je creditcard of iDEAL.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op